The Game is on

Publisert: februar 14, 2010 i konkurranse, OL
Stikkord:,

Foto: NRK.no

OL arrangeres hvert 4. år og er den gjeveste konkurransen ein utøver kan vinne. Mange topputøvere får bare oppleve et eller to av disse idrettslekene. OL-gull er alle utøveres drøm trur eg. No som OL har startet i Vancouver har eg tenkt litt på kva som ligger bak prestasjonene i et sånt viktig mesterskap.

For når alt kommer til alt er det bare ein konkurranse det óg. Samme regler og samme fysiske krav.

Men det er vanskelig å nå heilt opp… Å prestere når det virkelig gjelder er ein sterk egenskap. Det psykiske presset på utøveren under et OL ser ut til å påvirke mange til å prestere «under pari». Eg sier ikkje at det er uforståelig, men det blir jo veldig viktig for utøverne å skrelle bort alt rundt og bare fokusere på arbeidsoppgaver. Som er de samme som alltid. Ingen skumle sider ved det. Ihverfall ikkje værre enn forrige konkurranse.

Så det har ein betydning; hvordan var forrige konkurranse og når var den. Dersom ein ikkje har prestert topp 10 plassering før i sesongen, skal det mye til for å gjøre det i OL. Heilt realistisk sett. Har ein ikkje vunnet et renn eller et løp før et viktig mesterskap, er det få som gjør nettopp dette under OL. For det er viktig å kunne vinne. Det kan ein bare øve på ved å konkurrere!

Så konkurrer! Get out there! Ikkje tru at det skal bli vanskeligere å vinn ein viktig konkurranse enn ein mindre viktig. Du må uansett holde fokus på deg sjølv og gjennomføre arbeidsoppgavene med stil. Bedre enn de andre for å slå de!

kommentarer
  1. SIlje sier:

    Bra skrevet! 🙂
    Hvor gammel var du da du begynte å løpe for alvor?

    • RunIngvill sier:

      Hei Silje!
      Eg har drevet med friidrett siden eg var 9 år, men trente ikkje mye i forhold til mange når eg var ung. Var vel oppe i 5-6 økter når eg var 18 år. Tror det er veldig viktig å trene mye forskjellig i ung alder. Basistrening er noe som gir eit nødvendig grunnlag for å kunne trene mye når ein blir eldre 🙂

  2. SIlje sier:

    Takk for svar! 🙂 Trente du mange harde økter da? Når tror du alderen sier stopp for at man kan bli en god løper, hvis man har et ganske godt utgangspunkt? Utvikler evnene seg hele tiden så lenge du trener de?

    • RunIngvill sier:

      Fleire av verdens beste kvinnelige løpere er mellom 30 og 35 år. Noen maratonløpere er til og med eldre når de når sin peak. Eg trur, og kjenner på min egen kropp, at kroppen responderer på den treningen eg legger ned. De siste årene har eg blitt bedre på både styrke, 60 meter og 10 km! Det er mao ikkje for seint å bli raskere eller få bedre utholdenhet… Tror mange har ein tanke om at hurtighet er noe som må trenes på når man er ung, men det er egenskaper som også kan utvikles når ein er eldre!

Legg igjen en kommentar