I helgen ble The Nike Blast arrangert på Domus Athletica i Oslo. Deltakerne kunne meske seg med hele 62 ulike klasser med aerobic, yoga, dans, step, Les Mills, spinning, styrke (core) og kampsport. Nike Blast er primært et arrangement som samler gruppeinstruktører til en gigantisk inspirasjonshelg hvor de trener, danser og lar seg motivere av de nyeste og heteste trendene innen dans og gruppetrening. I år var der solgt 850 billetter; det største antallet noensinne.

Folksomt og god stemning under Nike Blast 2012.

Listen over instruktører var lang i år og inneholdt flere skandinaviske og internasjonale elite instruktører. Foruten attraksjonen Tony Stone (som blant annet har jobbet med artister som Beyonce, Britney Spears, Christina Aguilera, Michael Jackson) fikk pressen stifte et nærmere bekjentskap med Cat Alip-Douglas og Marvin Foster Jr.

Cat Alip-Douglas forlot moteverdenen og jobber nå som yogainstruktør mens Marvin Foster Jr er danseinstruktør.

Gjennom helgen var det også lagt opp til hjernetrim for i tilegg til et variert utvalg av gruppetimer var det også mulighet til å høste inspirasjon fra flere spennende forelesninger. Forelesningene hadde blant annet fokus på kommunikasjon og på strategier for hvordan oppnå å bli en god og ettertraktet instruktør.

Kjell Olav Engen var en av mange gode foredragsholdere og holdt en meget inspirerende presentasjon om kommunikasjon og motivasjon. Han ble i 2011 kåret til årets sykkelinstruktører og vet godt hva som må til for å bli en god spinninginstruktør.

I den eksklusive NIKE Shoppen kunne man nyte synet av den nyeste vårkolleksjon. Og Nike vet hva som skal til for å synes. Den nye vårkolleksjonen var nemlig et fyrverkeri av spreke farger og det skal mye til for ikke å bli lagt merke til om man velger å kle seg opp med disse klærne.

Spreke farger i år.


Se og bli sett. Nike vet å bli lagt merke til.

Revolverintervju med en deltaker.
Helene Høimyr var en av deltakerene og jeg benyttet anledningen til å spørre henne litt om hennes opplevelse av årets arrangement. Helene jobber som personlig trener og er spinninginstruktør på SATS ved siden av fulltidsjobb og bruker mye av fritiden sin på bloggen KunnskapsrikTrening.

”Endelig fikk jeg deltatt!” sier en entusiastisk Helene. ”Denne opplevelsen kan absolutt anbefales til alle som er interessert i trening, ønsker nye innspill eller bare er nysgjerrig! Gleder meg til neste år!” sier hun.

Hvilke timer deltok du på denne helgen og kan du si litt om hvordan timene var?
Jeg deltok på Nike get strong, en time med kettlebells. Dette var veldig gøy og utrolig inspirerende. Utfordrende øvelser, høy puls og støle muskler etterpå! Absolutt noe jeg vil gjenta! Jeg var også på ViPR, også dette første gangen for meg. Bra konsept med høy puls her også. Anbefales som variasjon til de som ønsker kondisjon og litt funksjonell stryke. En annen time jeg deltok på var Core, mage/rygg og fleksibilitet. Mye stabilitet og øvelser inspirert av både yoga og pilates. Timen var nytenkende og ikke minst utfordrende på bevegelighetsdelen, men lite svette og intensitet.

Hva fikk du som instruktør/PT ut av timene?
Masse inspirasjon til nye øvelser for kundene mine. Nytenkende konsepter for funksjonell trening som jeg syns er utrolig viktig. I tillegg fikk jeg mye ideer til hvordan en kan motivere og hjelpe kunder til en livsstilsendring og nye kanskje bedre vaner. Jeg gleder meg til å bruke alt det jeg har fått med meg både på timer og foredrag.

Til sist noen stemningsbilder.

Viktig med pauser underveis i en intens treningshelg.


Mye fint denne våren.


Det var tydelig at vårkolleksjonen falt i smak hos fler enn kondisjournalisten.


Matpause.


Ett av mange gode Nike slogans.



Bildet er fått fra arrangøren.


Bildet er fått fra arrangøren.

Vil du lese mer om The Nike Blast, instruktørene, programmet med timene og foredragene: ta en titt på deres sider her.