Padlerne Pål Breili, Holeværingen, og Fred Harald Nilssen, Spiridon Ribbung, var de eneste som fullførte lørdagens regatta fra Svangstrand i Sylling til Sundvollen i Hole.


Flott padletur

Pål Breili syntes ikke bølgene i starten gjorde noe. Etter kryssing av Holsfjorden mot Utstranda stilnet fjorden, og han kunne kruse inn til mål på 2,29,59.

Breili hadde ikke behov for å delta i quizen for å få bonusminutter, og vant dermed hovedpremien som var en lunsj for to.

Fred Harald Nilssen padlet inn på litt under fem timer, men fikk en time i fratrekk for å besvare regattarelatert spørsmål på telefon og sms. Dermed ble sluttiden 3,56,16.

Holeværingene var enige om at mange flere burde kjent sin besøkelsestid og deltatt. Strekningen opp Holsfjorden til Storfjorden er som å padle i en vill vestlandsfjord.


For tøft med kano

For de to som stilte opp med kano, ble bølgene etter en kilometer for tøffe. Lier-deltakerne Morten Ravndal med mannskap fra Sjåstad, måtte tidlig i regattaen søke nødhavn.

De ville ikke sette livet på spill, sa kaptein Ravndal som en forklaring på beslutningen om å vende tilbake til start.

Glenn Åge Østby, Horeka, fikk problemer med kanoen sin og måtte kaste inn håndkleet og bli tauet resten av leia av Ringerike Røde Kors’ redningsbåt som fulgte regattaen.

– Fjorden stilnet etter et par timer, og den siste mila ble en fornøyelse å padle, sa Fred Harald Nilssen som tok seg tid til en matrast og et par dukkerter underveis.