Norske løpere har ofte gjort det veldig bra i de store og sterke ungdomsfelta i Göteborg, og i år sørga den spreke Hjelmeset-familien fra Nittedal for norske triumfer. Marthe Johanne Hjelmeset var klart raskest i den 2,4 km km løypa som hun gjorde unna på 8.38. Det var 18 sekunder bak til nest beste jente i 13-årsklassen, mens beste jente i 12-årsklassen brukte 7 sekunder mer enn den norske jenta.

De eldre ungdommene løp noe lenger, og Lars Agnar Hjelmeset tok en klar seier i 17-årsklassen i det 4,3 km lange Cityvarvet. Bare én i 19-årsklassen slo Nittedals-løperen, og avstanden fram var på bare 1 sekund. Bak til nummer to i 17-årsklassen var avstanden på 10 sekunder.

I alt finner vi ni norske løpere på resultatlista fra Cityvarvet og Lilla Varvet. I tillegg fullførte 631 fra Norge selve Göteborgsvarvet, mens 4 norske løp Trailvarvet

Det er ikke første gangen at Lars Magnar Hjelmeset seirer i Göteborg. Dette bildet er fra 2015 da han vant 14-15-årsklassen i MellanVarvet. (Foto: Kjell Vigestad)

Det er full fart ut fra start når de yngste løper Lilla Varvet. (Foto: arrangøren / Glenn Unger)

» F R Jensen, Benjamin (NOR) 9 Grön   00:07:40

Lilla Varvet-deltakerne løper over grasbakkene i Slottsskogen i Göteborg. (Foto: arrangøren / Glenn Unger)