Europamesterskapet ble et stort jubelmesterskap for den norske troppen med to gull og en sølvmedalje, og ellers gode prestasjonar av de øvrige utøverne.

-- Hei. Har du fått det med deg. Jeg har ikke ord, sier lagleder og tidligere storløper Jarl-Gaute Aase i rapporten fra EM i Portugal.

Det hele startet med at junior kvinner, Hanne Mjøen Maridal fra Vollan I.K. i Oppdal, fikk en tung dag og følte seg såpass uvel at hun vil gå til legekontroll når hun kommer hjem. Hun gjennomførte den 4 km lange løypa og har i det minste skaffet seg mesterskapserfaring.

Det skulle imidlertid gå bedre for de norske, - langt bedre.

EM_Soelv_Eli_Anne_Dvergsdal.jpgEn annen mesterskapsdebutant Eli Anne Dvergsdal, Gular løp inn til en glimrende andreplass, bare slått av østerriske Andrea Mayr, som tidligere har vunnet flere europa- og verdensmesterskap. Merete Weng, BUL ble nr. 22 av 52 fullførende.

Andrea Mayer ble den første kvinne til å vinne tre europamesterskap på rad.

ALLE  RESULTATER

Europameister_Stian_Overgaard_Aarvik.jpgSå var det guttas tur og junioren Stian Øvergaard Aarvik, Gneist Il vant en klar seier på tida 48:17 i det 8,2 km lange løpet med 850 m stigning. Det ga en seiersmargin på rundt 50 sekl til de to tyrkerne Abdullah Yorulmaz og Mustafa Gøksel.

Nok en debutant kom meget bra fra sitt første mesterskap. Daniel May Instanes, Varegg klarte 17. plass med 53:53.

ALLE   RESULTATER

Johan Bugge, Eidsvåg IL overrasket og sørget for nok et norsk gull og slo flere tidligere europamestere og verdensmestere. 1:02:35 brukte han på den 11,8 km lange løypa med 1250 meter stigning.

Med den tiden var han 14 sekunder foran nummer to, David Schneider, Sveits, og 21 sekunder foran  nr. tre, Alex Baldaccini, Italia. Torstein Tengsareid fra Egersunds I.K. tok 21. plassen på tiden 1:06:39 i konkurranse med 66 av europas beste motbakkeløpere.