John Henry Strupstad, FIK Ren-Eng og Rita Nordsveen, Orion FIK løper finalen i IAU 50K World Trophy Final i Italienske Vallecrosia-Bordighera lørdag 20.oktober.

Det er det to små, men svært sterke startfelt som fighter om VM-tittelen på 50 km.

Løpets hjemmeside

The General Information Sheet

Bildet: Fra Bislett 50 km i februar der Rita og John Henry kvalifiserte seg til det prestisjetunge World Trophy 50K (foto: Kjell Vigestad).

Bislett 50K var satt opp som ett av kvalifiseringsløpene til IAU's 50 km World Trophy 2012. Vinnerne ville, om de klarte kravene som er satt av IAU – henholdsvis 3.50 for damer og 3.20 for menn – få være med i finalen som går i Italia 20 oktober.

Kvinneklassen på Bislett ble vunnet av Karianne Grefsrud Søtfing på 3:43:00, men hun hadde ikke anledning til å delta. Siden også nr 2, Rita Nordsveen, løp under kravet med sine 3:47:39 ble hun invitert i stedet. I herreklassen var det tre løpere under 3:10 på Bislett, og bestemann var altså John Henry Strupstad med 3:02:33.
Les mer om Bislett 50k her.

Begge forteller at formen er veldig god, og torsdag morgen setter de altså kurs for italienske Vallecrosia-Bordighera. John Henry har en målsetting om å løpe under 3 timer, og klarer han det kan han komme høyt opp.

Ser vi på startlistene er det 4 herreløpere og 3 kvinneløpere med betydelig bedre kvalifiseringstider enn våre, men alle de øvrige skal det være mulig å fighte jevnt med.

15 03:17:15   Oralek Daniel CZE

Rita med pokal for 2.plassen på Bislett's 50-kilometer i februar. Kan det bli en ny pokal i VM?
Karianne vant løpet på Bislett, men har ikke anledning til å kjempe om en ny pokal i VM.
John Henry med pokalen på Bislett.
Han er nok den av våre med størst sjanse til en ny pokal, men konkurransen er knalltøff.