- Tour De Andørja er nå klar med planen for årets Triple Challenge-arrangement. - Ambisjonen er at Triple Challenge skal tilbake til å bli det viktigste opplevelsesmålet for barna og familien, viktigste treningsmålet for mosjonisten samt den viktigste konkurransen for toppidrettsutøveren å vinne i sommerhalvåret, sier leder for Andørja Sportsklubb, Eidar Tøllefsen.

Arrangementets hjemmeside: http://www.letour.no

Planleggingen til årets arrangement er i full gang, og arrangementskomiteen melder om at de nå gjør flere grep for å gjenskape idretts- og folkefesten Tour De Andørja har vært kjent for tidligere.

- Vi har i noen år prøvd oss frem med ulike tiltak for å videreutvikle arrangementet, men ut fra deltakertallene har ikke responsen vært som forventet. Derfor har vi nå tatt tilbakemeldingene på alvor og det er 4 hovedgrep vi gjør for å igjen blir den kanskje viktigste idrettskonkurransen i Nord- Norge, sier Tøllefsen.

årbostadtindløpet-start

Triple Challenge er ikke død
Tour de Andørja har siden begynnelsen bestått av et terrengløp, sykkelritt og motbakkeløpet. I hver klasse kåres det en sammenlagtvinner som er vinner av årets Triple Challenge.

- Vi skal dyrke dette enda sterkere, og håper at denne kraftanstrengelsen frister idrettsutøvere fra flere sportsgrener, sier Tøllefsen

Påmelding TDA Terreng 11. juni er åpen

Klatreetappen på Klåpheia er tilbake
Espen Amundsen, 6 ganger vinner av sykkelrittet, sa en gang at Tour De Andørja hadde det viktigste sykkelrittet å vinne i Nord Norge.

- Vårt mål er å komme dit igjen, og med Klåpheia som avslutning for eliteklassen mener vi at alle ingrediensene er til stede for å trekke de beste syklistene, forteller Tøllefsen.

Andørjas mest kjente topp er tilbake
Årbostadtinden er en bauta, og har vært et seilingsmerke for båttrafikken i en årrekke.

- Vi gleder oss til å igjen ønske velkommen til en forrykende avslutning i en av Norges mest spektakulære traseer for motbakkeløp, anerkjent som topp 10 i Norge, utdyper Tøllefsen.
 

Årbostadtinden 036.jpg
Landsdelens kanskje sterkeste motbakkeløper, Eirik D Haugsnes, i fint driv opp Årbostadtinden for en del år siden (arrangørfoto).

Tour de Andørja 8. - 10.juli 2016

Flere aktivitets- og kulturtilbud for barn og unge
Andre helga i juli har i mange år vært fast innslag for familier, og i år blir programmet videreutviklet med både lavterskeltilbud og spennende konkurranser for de unge.

- Vi skal igjen lage gode og samlende tilbud for de minste. Gode konkurranse og treningsmål for de mellom 12 og 16 og mye fokus på lek og moro for de mellom 0-11.

- Vår ambisjon er å få familiene, barna, mosjonisten og toppidrettsutøveren tilbake på samme arena på Andørja og det mener vi disse grepene bidrar til, avslutter Tøllefsen.
 

Årbostadtinden 082.jpg
Deltagere på toppen av Årbostadtinden (arrangørfoto).