Tour de Ski-sekseren 2015-2016 Ragnhild Haga er storfavoritt i kvinneklassen i Nydalsløpet 15. september. Det er foreløpig mer åpent i herreklassen.

Arrangørene Nydalens Skiklub tror på 500 deltagere i dette lavterskelløpet «for nydalsentusiaster, av nydalsentusiaster». Det er mulighet for påmelding helt til løpsstart. Løpet har klasser for aktive, mosjonister og opp-av-sofaen-løpere.
 

Nydalsloepet_02.jpg

Løypa er 5 km og slingrer seg på gangveier av grus og asfalt langs Akerselvas begge bredder både nordover og sørover fra Nydalens hjerte – Gullhaugs Torg, som den 15. september gjenåpnes etter en lengre tids byggeperiode.
 

Nydalsloepet_01.jpg

Bronsemedaljøren fra VM-orientering i Sverige nylig, Anne Margrethe Hausken Nordberg, er en av mange løypevakter som skal forhindre at løperne bommer på løypetraseen. Om det er nok, stiller hennes mann, Anders Nordberg, som  «kanin på sykkel» foran teten. Anders Nordberg har et antall orienterings-VM-medaljer i skapet hjemme.
 

Nydalsloepet03.jpg

En av løpets  hovedsponsorer, Statnett, har foreløpig 76 påmeldte og er med det klart største klubb/bedrift i løpet. Det er forsatt mulig for din klubb eller bedrift å slå Statnett da påmeldingen er åpen helt frem til startskuddet går kl 18.00. 
 

Nydalsloepet_04.jpg

Løpet skal ha en ramme som passer for alle, og derfor er det også naturlig å arrangere “After run” i samarbeid med Nydalen Bryggeri og Spiseri.

Nydalsløpet
 

Nydalsloepet_05.jpg

Alle bilder: Arrangøren/Avantor