Og nettopp det fikk forbundspresident Einar Tommelstad langt i å antyde at NOF ønsker å gjøre da har orienterte kretslederne om VM-prosessen på Gardermoen fredag.

- Vi er styrket i troen på at vi vil søke. Vi har flere interessenter. Det er et luksusproblem, orienterte Tommelstad.

Søknadsfristen for «skog-VM» i 2019 er 1. januar. Tommelstad understreket at styret ønsket supplerende informasjon før de tar sin endelige beslutning.

- Vi må få fullføre prosessen før vi peker ut kandidat, sa NOF-presidenten.

Den endelige beslutningen vil styret sannsynligvis ta når de møtes tidlig i desember.

Fjord og fjell
De tre aktuelle «VM-kretsene» var alle representert på kretsledermøtet på Gardermoen. Anne Urset fra Troms var klar på hvorfor de ønsket å arrangere VM i 2019.

- Vi ønsker å vise fram vårt fine o-terreng for resten av verden. Senja og Sørreisa har fjell, fjorder og lettløpte myrer, men også krevende o-terreng, sier Urset.

Hun forteller at samtlige klubber i Troms har stilt seg bak søknaden.

- Alle ønsker å være med og arrangere. Flere ressurspersoner har også sagt seg villige til å bidra. Fylkeskommunen er også positiv og støtter søknaden, sier Anne Urset, som ser for seg et VM med innlagt Midtnattsolgalopp som publikumsløp på Senja og i Sørreisa.

Stor entusiasme
Nord-Trøndelag med Frol IL arrangerte i høst NM-uka. Nå ønsker trønderne å gå «all in».

- Jeg ønsker å presisere at det er Frol i samarbeid med Verdal og Skøynar som har søkt VM, men kretsen støtter søknaden. Vi har aldri hatt VM i Nord-Trøndelag før, uansett idrett, forteller kretsleder Atle Dengerud.

Han mener nordtrønderne demonstrerte hvilken kompetanse og dugnadsånd de besitter under høstens NM-uke.

- Det var faktisk under NM-banketten vi ble oppfordret av Dag Kaas til å søke VM. Jeg føler entusiasmen er stor, men det er også en balansegang i forhold til å kombinere et så stort arrangement med klubbdrift og rekruttering, sier Atle Dengerud.

Godt forankret
I Østfold er en VM-søknad godt forankret i klubbene, ifølge kretsleder Jens Erik Mjølnerød i Halden SK.

- Det er et samlet initiativ fra klubbene i Østfold om å søke et større arrangement. Da NOF signaliserte muligheten for å søke VM, fikk vi mange innspill på at dette er vi veldig lystne på å gjøre, sier Mjølnerød.

Han ser for seg prøve-VM i 2018 i Halden, og Sarpsborg som «Event-senter» for VM året etter.

- Vi ønsker å bruke VM som en skikkelig katalysator til å synliggjøre o-idretten og våre beste utøvere. Østfold er sentralt beliggende i forhold til store deler av Østlandet, og vi er virkelig lystne på å lage VM-fest, forsikrer Jens Erik Mjølnerød.

Kilde: Norsk orientering