IMG_2813_Helge_Reinholdt_energiintervju.jpgHelge Reinholt, den energiske og flinke løpslederen i Treungen IL, vil gjerne at Telemarks Tøffaste skal være mer enn "bare" en konkurranse.

- Vi ønsker at løpet har sitt eget særpreg, blant annet med vekt på gjennomført kulturhistorisk ramme, sier Reinholt, som blant annet frister med håndlagde keramikkprodukter til pallpremier, og til alle klassevinnere.

- “Eg he fullført Telemarks Tøffaste” på Nissedalsdialekt preger årets fullført-trøye, og på toppen av dette er det mange spennende trekningspremier.

Reinholt er også opptatt av at naturopplevelsene skal være av ypperste Nissedalkarakter, akkurat slik han selv ønsker å ha det på sine ultrakonkurranser. I TT skulle han egentlig deltatt på den lengste distansen i det flotteste ultraløpet han vet om, men denne gangen må han stå over på grunn av en benskade etter en traktorulykke.

Etter fjorårets vellykkede debutarrangement vanket det mye godord til Reinholt og de andre arrangørene. Det var lagt ned masse arbeid for å skape en flott ramme rundt løpet, og det klarte de også. - Vi stiller med 50 personer som alle jobber på dugnad, sier Reinholt som ikke får fullrost alle som hjelper til.

Les mer om fjorårets løp: Sandness og Asprusten vant 81 km

Se den flotte promofilmen om Telemarks Tøffaste:

  

Se også masse bilder fra TT

Prøve-NM
I løpsinnbydelsen skriver arrangøren blant annet: Treungen IL ønskjer deg velkomen til årets prøve-NM i terrengultra, Telemarks Tøffaste, som arrangerast for andre gong laurdag 6. september, med både 42 og 82 km på programmet. Mykje er likt som i fjor, blant anna same trase, med med kraftig forbedra løypeunderlag mange stader (barbert vekk lyng og gras, og litt mindre vått/ litt drenert). Dette er landets best merka terrengløp!

NM i terrengultra blir antagelig offisielt fra 2016, kanskje 2015. Vi tror nok Treungen IL vil være en av søkerne til også å få det første offisielle NM på distansen.

Norges beste merking
- Vi tar sikte på å ha Norges beste merking, der man ALLTID ser neste merke, og der de siste 20 km av ultraløpet er merket hver 10. meter med refleksspray. Den dansande mannen, vår logo, vil dukke opp mange steder, nå som fast merking hele året. I tillegg en mengde infoskilt, opplysningsskilt om kultur eller andre ting, og ulike typer beskjeder til løpere  - og en del enkeltløpere, for å hjelpe dem videre, sier Helge Reinholt, som prater både på innpust og utpust når han skryter av medarrangørene og arrangementet.

Sosial arena og GPS-sporing
- Få også med at vi har en svært sosial arena, med elgsuppe og mjød når du kjem i mål, sier den entusiastiske løpslederen. Vi som var det i fjor husker også en imponerende speakertjeneste der de aller fleste deltagerne ble intervjuet etter målgang. Det er elgsuppe til salgs også til de som ikke løper, og kiosk med dette og andre varer er åpen til midnatt.

- Det er GPS-sporing på begge løpa, med direkte, automatiske mellomtider rett på nett og med storskjerm på arenaen der vi ser gps-sporinga, akkompagnert av gode speakere, sier løpslederen. Det arrangeres også et 1-times barneløp, som avsluttes like før de beste på maraton kommer i mål, slik at det er en god del folk på arenaen.

Ordfører og varaordfører som speakere
For de som sitter hjemme og følger venner eller familiemedlemmer som løper, er det live videofeed med lyd fra arenaen - ikke bare mellomtider og sluttider. Det blir hele fem speakere, og da kan det være artig å legge til at to av dem er Nissedals ordfører og varaordfører, så ja, de har snakketøyet i orden 

Løpets nye hjemmeside

Tidligere forhåndsomtale

Påmelding

Påmeldte

Tre uker før løpet er det 94 påmeldte, og 58 av disse er påmeldt den lengste distansen. I fjoårets løp var det 108 deltagere, 70 av dem på denlengste distansen. De som løper 82 km og av en eller annen grunn gir seg etter åpningsrunden på 42 km får godkrevet resultat (egen resultatlista) på maratondistansen.

Birk_lop2-105_Vinner_Ultra
Tom Erik Halvorsen vinner UltraBirken for andre gang. Hvem kan utfordre han i Telemarks Tøffaste?

Tom Erik Halvorsen soleklar favoritt
Soleklar favoritt av de som foreløpig er påmeldt er Tom Erik Halvorsen fra Stavangerklubben GTI. Han vant UltraBirken både i fjor og i år, og er definitivt en som kan melde seg på i kampen om VM-deltagelse i neste år VM terrengultra. Andre sterke løpere er trioen Simen Ellingsen Rustad, Tor-Idar Lillekroken og Kim Johannesen fra Romerike Ultraløperklubb og vinnerene av det første XREID Hardangervidda i 2013, Ove Viveli. Det skjuler seg helt sikkert noen veldig sterke løpere blant navene vi ikke kjenner også, men ingen av de raskeste i fjorårsløpet er påmeldt så langt i år.

Maria og Mona favoritter
I kvinneklassen er Maria Nordfjäll fra Tromsø Løpeklubb og Mona Kjeldsberg fra Romerike Ultraløperklubb de antatt sterkeste løperne. Maria vant blant annet et 75 km langt ultraløp i Stockholm tidligere i år, mens Mona blant annet vant 50 miles i Vestfold Ultra Challenge i tillegg til sterke resultater i internasjonale løp.
 
Internasjonal deltagelse
Det blir ellers interessant å se hva de mange utlendingene kan klare. Det er med løpere fra Skottland, England, Australia, Sverige, Danmark, Romania, Tyskland, Nederland og New Zealand.

IMG_2733_Jesper_Fagersten_jubler.jpg

Her ser vi en av fjorårets utenlandske gjester juble etter fullført TT - godt akkompagnert av speakeren.
Løperen er svenske Jesper Fagersten (foto:Olav Engen).

IMG_5764_vakker_natur.jpg

Det er spektakulært vakkert i Treungenterrenget (foto: Helge Reinholt).

Fra_Skuggenatten (640x480).jpg

Utsikt fra Skuggenatten mot Tveitsund. Toppen innleder andre halvdel av løpet for de som skal løpe 82 km. Opp/ned hit planlegges det et 12-timersløp neste år der det gjelder å løpe opp/ned flest ganger på 12 timer. 
(foto: Helge Reinholt).

IMG_3360_Harald _Dansande_Mann_Valle .jpg
Harald "den dansande mann" Valle intervjuer en av fjorårets deltagere.

IMG_3207_Starten2013.jpg

Slik så det ut da starten gikk i fjor med 108 løpere på startstreken.