Ingressbildet: De tre beste i Birkebeinerløpet har vært på pallen og fått sine premiesjekker på kr 15.000, 10.000 og 5.000. Fra venstre: Tomas Bereket, SK Vidar ble nr. 2, Weldu Negast Gebretsadik, BUL vant og Afework Amelo Genale, Sturla ble nr. 3.

Se alle reportasjene fra årets Birkebeinerløp og LandevegsBirken

5809 løp lørdagens hovedløp over 21 km i Birkebeinerløpet. Det er ca. 250 færre enn i fjor. Nedgangen kom i sin helhet i klassen for menn. Kvinneandelen økte dermed til 35 %.

Spurtoppgjør: Weldu Negash Gebretsadik vant i fjor med klar margin på 1.05.26. I år var vinnertiden 24 sekunder langsommere.Til gjengjeld hadde Weldu full kontroll i spurten, selv om tidsforskjellen bak til Tomas Bereket offisielt var bare på ett sekund. Den var trolig 3 sekunder

Weldu løp maraton i april på 2.09.14 i Rotterdam. Det er tidenes beste maratontid oppnådd av en som bor i Norge og representerer en norsk klubb. Da passerte han halvmaraton på 1.02.14. Med en vinnertid på 1.06.00 på Lillehammer, så har Weldu neppe tatt ut alt underveis.

Start elite: Tomas Bereket (3) har tatt ledelsen med Morten Eide Pedersen (93), Anton Heldal (107), Lars Bovold (116) og Afework Amelo Genale (105) som de nærmeste. Vinneren Weldu Negash Gebretsadik ligger rett bak nr. 116.

20 182 Markus Moe Sport 1 Lillehammer 1:16:58

Vant igjen: Veronika Blom kunne juble i år som i fjor for seier og for en premiesjekk på kr 15.000. I år vant hun på 1.18.28. I fjor var vinnertiden hennes 1.18.25. De tre sekundene og litt til skyldes nok at det var en del varmere i år enn i fjor. (Foto: Finn Olsen)

20 364 Monica Hoff Team Skigo 1:30:28

Fra 4. til 2.plass: I fjor ble Marthe Katrine Myhre nr. 4 og var 3 min. og 22 sekunder etter Veronika Blom. I år var avstanden fram til Veronika minket til 1.48.

Nr. 3: Monika Kørra er tilbake i toppen og tok tredjeplassen med 1.24.00.

Best av skiløperne: Maiken Caspersen Falla overrasket med fin løping og en fjerdeplass på 1.24.39. Hun var klart best av skiløperne som stilte opp. Skisprintere er normalt mer trent for hurtighet med tilhørende  overarmsstyrke med tanke på eksplosive stavtak. Det har man ikke mye bruk for når man skal løpe 21 km uten staver. I den sammenheng imponerte den olympiske mesteren i skisprint med god utholdenhet. (Foto: Stein Arne Negård)

Vinner 16-17 år: Synnøve Mo vant yngste dameklasse på 1.37 .05. (Foto: Finn Olsen)

Sterke veteraner1: Kristen Aaby, snart 53 år, vant klasse 50-54 år med 31 sekunder på 1.17.30. Han ble nr. 23 totalt.  Han har vunnet eliteklassen tre ganger, - i 2000, i 2002 og 2004.

Sterke veteraner 2: Oddmund Roalkvam, som blir 56 år utpå høsten, ble suveren vinner av klasse 55-59 år på 1.18.40. Han har i yngre år løpt 10.000 m på 28.43 og blitt nr. 2 i Stockholm Marathon. Og holder seg tydeligvis i god form.