Kilde: Norges Orienteringsforbund
- Planen var å gå mitt eget løp, og da jeg sto i første rekke kom jeg langt frem allerede fra start. Dermed var det bare å kjøre på, sa Anna Ulvensøen som innledet dagens NM-stafett for NTNUI.

Landslagsløperen så seg ikke tilbake, og ga Audhild Bakken Rognstad best mulig utgangspunkt ut på andre etappe – og dermed var grunnlaget lagt for 3. NM-gull på rad for NTNUI.

- Det er moro å vinne sammen med disse jentene, smilte Audhild som altså gikk ut i tet på andreetappe.

En krevende posisjon, med forfølgende jagende bak.

- Jeg tenkte at det var viktig å ikke la seg stresse og fokusere på egen orientering.

Dette gjorde Audhild så bra at de øvrige lagene ble distansert med flere minutter, og det 3. NM-gullet i stafett på rad var et faktum for NTNUI-trioen Marta Ulvensøen, Audhild Bakken Rognstad og Marta Ulvensøen.

- Vi får satse på å holde den trenden ved like så lenge vi konkurrerer for samme klubb, sier Anna med et smil.

NTNUI_1.jpg
Vinner i D17 - NTNUI 1 lag. (Foto: Stein Arne Negård)

I herreklassen var det gutta på Hadeland OL som kunne smile bredest etter dagens NM-stafett.

- Jeg fikk det til å stemme bedre i dag enn i går. Flyten o-teknisk var bedre, sa Bjørnar Kvåle som innledet for favorittlaget.

En tøff oppgave for unggutten.

- Det var litt spesielt, erkjenner han, men legger kjapt til. - Jeg måtte holde roen, og gjøre det jeg har trent på. Jeg følte jeg lyktes bra.

Førsteårssenioren hadde bare verdensmester Lars Moholdt og Wing OK foran seg inn til veksling. Men da Hadeland OL mønstret Ove Sætra og Øyvind Watterdal på de to neste etappene, ble det til slutt en komfortabel seier.

3. på rad også for klubben fra Oppland.

- Vi må prøve å holde den statistikken ved like så lenge som mulig, kommenterer Ove Sætra som i tillegg til de tre nevnte stafettgullene med Hadeland kan vise til ytterligere 2 for Asker SK fra tidligere.

Der Ove har lagt ned toppsatsingen, fikk Bjørnar i dag sitt andre NM-gull i seniorklassen. Det første var på stafetten tilbake i 2012.

- I dag var mer spesielt. Den gang gikk jeg 2. etappe, men nå hadde jeg litt mer press på meg, kommenterer unggutten som håper å ta dagens suksess med seg til verdenscupen i Tyskland til uka. - Det blir spennende. Jeg håper formen løfter seg litt utover i uken. Målet er å få noen bedre plasseringer enn i Finland før jul.

Hadeland_OL.jpgVinner i H17 - Hadeland OL. (Foto: Stein Arne Negård)

Under søndagens NM-stafett gikk sølvet i dameklassen til Asker SK med Tilla Farnes Hennum, Synne Strand og Zsuzsa Fey. Bronsen gikk til Løten OL, med samme trio, Evine Westli Andersen, Sofie Johansson og Emilie Westli Andersen, som tok NM-medalje på beina i Asker i 2014.

På herresiden var det unggutta i Konnerud, Jørgen Baklid, Håvard Landro Svingheim og Audun Heimdal, som tok sølv i dag. Bronsen gikk til Nydalens SK og Elias Jonsson, Jørgen Wulfsberg og Bojan Blumenstein.

Loten_OL.jpgLøten OL fikk bronse i D17. (Foto: Stein Arne Negård)


Hadeland_OL_veksler.jpg
Hadeland OL veksler her som nr. 2. Ove Sætra sender Øyvind Watterdal ut på siste etappe. (Foto: Stein Arne Negård)​
 
De tre beste  i D17; 
1 NTNUI lag 1 
1 Anna Ulvensøen 
2 Audhild Bakken Rognstad 
3 Marta Ulvensøen

2 Asker Skiklubb lag 1 
1 Tilla Farnes Hennum 
2 Synne Strand
3 Zsuzsa Fey

3 Løten o-lag lag 1
1 Evine Westli Andersen 
2 Sofie Johansson
3 Emilie Westli Andersen

De tre beste  i H17:
1 Hadeland OL lag 1 
1 Bjørnar Kvåle
2 Ove Sætra 
3 Øyvind Watterdal 

2 Konnerud IL lag 1 
1 Jørgen Baklid 
2 Håvard Landro Svingheim 
3 Audun Heimdal

3 Nydalens SK lag 1 
1 Elias Jonsson 
2 Jørgen Wulfsberg 
3 Bojan Blumenstein