På Giske Ungdomsskole i Sandnes ble det nylig gjennomført et prosjekt som hadde som mål om å få økt den fysiske aktiviteten til elevene.

Niendeklassingene på Giske ungdomsskole i Sandnes har to timer gym i uka. Men de kan også velge å ha fysisk aktivitet og friluftsliv som valgfag. Under prosjektet, som varte i to uker, startet dagen med et kvarters intensiv trening i skolegården. 150 niendeklassinger deltok i prosjektet.

Elevene brukte et program levert av Team Telemark hvor alle elevene registrerte diverse fysiske aktiviteter. Registreringen innbar ikke noen rangordning i forhold til intensitet, fart eller distanse. Alle aktivitetene var like mye verd.

Flere elever gikk av bussen noen par holdeplasser tidligere, noen gikk til skolen og de kunne også drive aktiviteter utenfor skoletid. Det ble loggført hele 3000 aktivitetstimer fordelt på 2200 aktiviteter.

Anne Rusdal, kontaktlærer og prosjektleder, merket også tydelig forbedring i elevenes konsentrasjon i perioden med morgentrening.

- Fokuset på trening gjorde at vi fikk et enda bedre samhold i klassen. Jeg merker nå, tre uker etter at prosjektet er over, at konsentrasjonen ikke er fullt så god som da vi startet dagene med trening. Derfor skulle jeg gjerne sett at vi kunne fortsette med dette videre, sa Anne Rusdal, kontaklærer og prosjektleder til Stavanger Aftenblad