De fleste av oss har en ide om hvordan vi reagerer på forskjellige ytre «påvirkninger». Vi reagerer veldig individuelt på det meste, det ser vi rundt oss daglig. Det kan være hvordan vi reagerer på sola i forhold til huden vår. Noen blir knallbrune av nesten ingen sol, andre blir sånn passe brune, mens noen bare blir røde og brente av solstrålene. Skikkelig urettferdig. Det kan se ut som om dette mønsteret gjelder på de fleste arenaer, vi mennesker reagerer veldig forskjellig av samme påvirkning.

Det viser seg at dette gjelder også fysisk påvirkning, noe som ikke er noen stor nyhet i og for seg.

En større undersøkelse testet 1000 personer over 20 uker for å underbygge dette. Personene skulle utføre 4 treninger pr. uke. Det er ikke spesifisert hvordan de skulle trene, så her kan det ligge endel usikkerhet.

Resultatet er interessant. De fleste reagerte det jeg vil si normalt, dvs. 65% av gruppa fikk en fin formstigning. Det var noen som ikke var helt fornøyd, faktisk 20%, de fikk liten til ingen formøkning. 15% var superfornøyde, de fikk nemlig et «unormalt» godt formløft. Ser man på disse tallene får man lett en assosiasjon til en normalfordelingskurve. Venstreflanke de som ikke får noen særlig respons (20%) Majoriteten av forsøkspersonene (65%) får en «normal» respons. Høyre flanke er de superreponderende (15%) som får et kjempeløft. Kurva er litt «skjev», men ellers ganske symmetrisk.

... skriver Ingrid Kristiansen på sin blogg.

Les hele artikkelen her

 

Noen blir knallbrune av nesten ingen sol, andre blir sånn passe brune, mens noen bare blir røde og brente av solstrålene. Skikkelig urettferdig. Det kan se ut som om dette mønsteret gjelder på de fleste arenaer