I ett år har Kraft Performance Center drevet trening på Mæla i Skien med stor satsning på hinderløptrening. Senteret ble startet av Ernst Matre (personlig trener, instruktør og aktiv hinderløper), Kim Bråthen (vant Barskingen 2016, og kom 2. plass på Wox) og Thomas Rode Hansen (personlig trener og aktiv hinderløper). Alle tre lidenskapelig opptatt av hinderløp og alt som omfavner denne sporten, - lek og treningsglede.  

Etter stor pågang og positive tilbakemeldinger bestemte de seg for å starte en fullskala innendørs treningsarena for hinderløpere for å kunne tilby spesifikk teknikktrening til sine kunder. Vi kan alle trene på å bli sterkere og raskere løpere, men for å mestre de ulike hinderne vi møter på i ulike løp, er vi avhengig av å kunne trene på akkurat disse hinderne.   

Senteret på Mæla

For ett år siden åpnet Kraft Performance Center dørene på Mæla. Senteret ble bygget på dugnad fra 2014-2016 og inneholder 50 kvadratmeter med inneområde og 200 kvadratmeter med uteområde med kunstgress. I tillegg bruker de naturligvis naturen i nabolaget, skog, grusveier, bakker, mm, - terreng man møter i konkurranser. De benytter seg også av ulikt utstyr som kettelbell, TRX, dekk, atlassteiner og annet Strongmanutstyr.

 

KraftPC_inneMaela.jpg

Innendørsfasiliteter på Mæla (Foto: Kraft Performance Center)

 

KraftPC_uteMaela.jpg

Utendørsområdet, Mæla (Foto: Kraft Performance Center)

 

KraftPC_treningute.jpg

Utendørstrening (Foto: Kraft Performance Center)

 

KraftPC_treningute2.jpg

Perfekte treningsforhold utendørs (Foto: Kraft Performance Center)

 

Hindere

1000 m2 er mye å leke seg på! Den ene langsiden vil bli en lang rekke med ulike type grepshindere, der man kan svinge seg fra det ene hinderet til det andre. Det blir 14 meter monkeybar, Roman rings, 12 meter pegboard, traverse rings og cliffhanger. Av andre hindere, vil det være Salmon Ladder, tau, vegger, og over/under hinder.

De planlegger også å bygge en rampe og sternum checker, – to hindere de norske hinderløperne hungrer etter å få trent på. Flere reiser gledelig fra Oslo e.l, kun for å trene på disse hinderne.

 

KraftPC_hallen2.jpg

Hele denne hallen skal bli et mekka for hinderløpere (Foto: Kraft Performance Center)

 

KraftPC_pegwall.jpg

I full gang med testing og bygging av hindere. Her er pegwall på plass (Foto: Kraft Performance Center)

 

Omfangsrikt

Kraft Performance Center er opptatt av variert og allsidig trening. Ved siden av styrketrening og teknikktrening, er de også opptatt av skadeforebygging. De jobber derfor mye med strekking og atletisk yoga, - og har fokus på restitusjon. Hinderløpsporten byr dessverre på mye skader, så denne biten er avgjørende i det lange løp. I tillegg er de også opptatt av kosthold på en naturlig og fornuftig måte, som gladelig deler med sine kunder.   

 

Hinderløptrening for barn!

Kraft Performance Center skal også bygge en egen avdeling for de aller minste, og blir de første i Norge som tilbyr hinderløptrening for barn! Hinderløp er en perfekt sport for barn, der treningen er en lek, på en allsidig og morsom måte.

 

Treninger og svært pene priser

Det vil være mulig for alle å trene på Kraft Performance Center. Man kan drive med egentrening, delta på gruppetimer, PT-timer, og oppkjøringsøkter til konkrete løp. En oppkjøring kan eksempelvis være et opplegg over 5 uker, med fire treninger i uka frem til konkurranseløpet. Da trenes det i hovedsak på de hindrene man regner med å ha i vente, og i det terrenget som kjennetegner løpet. En fantastisk mulighet til å yte maks i konkurranse. I august kjører de en runde for de som skal delta på Toughest i Oslo i september. 

Det vil koste 100 kr for en drop-in time og 250 kr per måned. Dette er svært hyggelige priser for å få tilgang til fasilitetene de tilbyr, og med dyktige instruktører. Det er heller ingen bindingstid. De vil forbeholde seg retten til å endre prisene, dersom dette blir nødvendig. For pris på PT, oppkjøringer, m.m, sjekk deres hjemmeside.

 

Instruktører

Kim, Ernst og Thomas, som driver Kraft Performance Center, vil også fungere som instruktørere. I tillegg har de sju hjelpetrenere som bistår ved behov. De er også medlem av Norges største hinderløpslag, Team OCR Norway.

 

Stor satsning

Det er risikosport å starte hinderløptrening i fullskala, da det kreves store lokaler, mengder bygningsarbeid og  kostbart materiale. Sporten er også under vekst, så den store kundemassen lar også vente seg. Det investeres mange timer, kroner og krefter for å drifte en slik virksomhet. Det hadde derfor ikke vært mulig for Kraft Performance Center å gjennomføre denne satsningen uten stor hjelp fra ulike samarbeidspartnere/aktører. Blant dem er Frank Fjeldstad og Stig Tore Sundell, Westlie Performance, One Zero Design byrå og Lene Alexandra.

 

Hinderløp-Norge vokser

Stadig flere får øyene opp for hinderløpsporten, og Grenlendere er blant dem som virkelig har våknet. Mange debuterte som hinderløpere under hinderløpet Wox (Warrior Obstacle Xtreme), som ble arrangert i Skien, mai i år. Og med løpets enorme suksess, var det mange som ble bitt av basillen. De har derfor en gylden mulighet til en enorm progresjon som hinderløpere, da de nå får sitt eget treningssenter, skreddersydd for deres behov.

Grenlendere vil bli farlige konkurrenter for andre hinderløpere som bare kan drømme om et slikt senter. Kanskje dukker det opp flere slike treningsfasiliteter andre steder i landet.

 

Åpning

Den ettelengtede hallen åpner i august. Følg med på Kraft Performance Center sin facebookside for oppdateringer og annonsering for hvilke dag selve åpningen skjer.

KraftPC_logo.jpg