Tirsdag var det hele i gang i Offroad Finnmark da Linda Treseng og makker Jørn Kandola syklet ut fra Alta sentrum som det første teamet  i 700 kilometersklassen.

Disse stiller i mixklassen med laget "Team Rye XP", hvor det må være en av hvert kjønn og hvor de kun får konkurranse av det andre laget i denne klasssen, nemlig Team Arzgebirg. Totalt er det 32 ryttere  med på OF700, de fleste i herreklassen.

Linda Treseng har tidligere vunnet mixklassen på 300 km, men det er første gang hun deltar i 700 km. Det samme gjelder partneren ogt kjæresten Jørn Kandola, som kun fikk trent frem uker til racet da det ble endringer i teamet til Treseng.
 

 - Hva venter deg på din første 700-kilometer, Linda, sammenliknet med 300-kilometeren?

- Enda større opplevelser, først og fremst i form av vill natur. Men det blir også en reise med testing
av egne grenser og ikke minst en ekstrem fysisk utfordring. Jeg har testet grenser før, men nonstop-messig blir dette unikt. Jeg er veldig spent.

- For oss handler denne turen mye om å nyte øyeblikket. Dette blir som sagt først og fremst en stor
opplevelse.Naturen og lyset er helt magisk. Ja, det blir tøft, men det tenker vi ikke på nå det kommer nok,
smiler hun før un tar fatt på den tøffe utfordringen.

Team Rye XP_2_640x427.jpg
Linda Treseng sier hun og makker Jørn Kandola har laget en mental plan for det tre dager non-stop-rittet. (Foto: Morten Broks)

Paret har laget en plan med bl.a . en liste over hva som motiverer dem underveis når det blir tøft.
- Det kommer man nemlig ikke på når man har det tøft. Et eksempel er å se på hva fordelene er ved regn. da er det lite mygg og man holder seg på sykkelen. Ingen liker å stoppe opp når det regner, sier Treseng.

Klokken 18 gikk startskuddet for herreklassen i Offroad Finnmark 700 kilometer. Her stiller 28 ryttere fordelt
på 13 lag. Målgang på 700-klassen er forventet tidlig fredag.

Hjemmeside for offroad 700

 

Med 700 kilometer sykling gjennom krevende terreng, fordelt på tre døgn, er dette det nærmeste du kommer sykkelversjonen av Finnmarksløpet. En utfordring for de aller, aller sprekeste.

OffroadFinnmark 700 er et én-etappes sykkelritt på ca. 700 km. Rittet har til sammen mellom 9 og 10 000 klatremeter. Total tid anvendt av vinnerlaget 2014,Team Craft/Racing Viking med  Per Thomsen og Erik Skovgaard Knudsen var 57 timer og 50 minutter. Av dette var de tilsammen 11 timer og 30 minutter på sjekkpunkt. Traséen domineres av opparbeidede kjerreveger, stier og tråkk på Finnmarksvidda. Terrenget er krevende og gjennomsnittsfarten er ca. 12 km/t.

OffroadFinnmark 700 er et lagritt der laget består av 2 eller 3 ryttere. Rittet er dominert av teknisk sykling, med innslag av sykkelorientering ved hjelp av GPS og kart. Syklingen pågår på den varmeste delen av sommeren, i tiden med midnattssol og lys hele døgnet. Store deler av tiden er rytterne ute i ekte villmark.

For å gjennomføre OffroadFinnmark 700 må utøverne være i svært god form. I tillegg kreves meget godt samarbeid innad i lagene, både for å kunne yte fysisk maksimalt som et lag, og for å gjøre de riktige taktiske vurderingene.

Offroadfinnmark 700 har start og målgang i Alta. Totalt sykles om lag 700 km på kjerreveier, stier og tråkk. På noen korte deler av rittet er det forsering av rent terreng uten sti, der syklingen er svært teknisk og sykkelen delvis må bæres. Det er kryssing av hundrevis av bekker og mange små og noen større elver. Lagene sykler med full support fra OffroadFinnmark. Lag kan motta privat/ekstern support, men kun på sjekkpunktene.

OffroadFinnmark 700 er et sykkelritt på én lang etappe. Underveis er det obligatoriske sjekkpunkt som rytterne må innom. Sjekkpunktene er skoler, grendehus, fjellstuer og turisthytter i  Finnmark. Der kan de motta support - mat og hvile, samt teknisk support. Hvor lenge rytterne ønsker å være på de enkelte sjekkpunkt, er opp til dem, med unntak av tre obligatoriske tre timers stopp. Rytterne kan ellers spise og hvile hvor de vil i løypa, men har ikke lov til å motta ekstern support andre steder enn på sjekkpunktene. Rytterne trackes via app på egen mobiltelefon, og lagenes posisjon og resultat vises ved hjelp av Google Earth på rittets nettsider.

Alle ryttere blir pålagt en minimumsutrustning som må være med gjennom hele rittet, slik at alle er i stand til å ta vare på seg selv ved uforutsette hendelse

offroad 700 km.png
 

709_2.pngSmil i sola fra lag 709

713.png
 

Gjennom_elva.png