Total makstid for Tromsø Mountain Ultra 50 km er 9 timer, mens makstid for HalvUltra 25 km er 6 timer.
Løypekart (pdf)

Ultraløpet er en del av trippelen Tromsø Mountain Challenge 26. - 28. august 2016

  • 26. august MSM Ekstremløpet
  • 27. august Tromsø Mountain Ultra 50km og Halv-Ultra25km
  • 28. august Tromsdalstinden 1238m opp.

EKSTREMLØPET:
MSM Ekstremløp er et 2,6 km langt motbakkeløp med start ved Tromsø Camping og mål ved Fjellstua restaurant 421 meter over havet.  Her kan du nye en fantastisk utsikt over Tromsø og omkringliggende fjell. Løpet er årlig arrangert av MSM siden 1998. 

- Årets MSM Ekstremløp er litt spesielt siden det i sommer har vært en arbeidsgruppe fra Tibet som har jobbet med å lage steintrapp i løypetrassen som brukes, sier daglig leder Nils Isak Hætta i Midnigt Sun Maraton. Tromsø Kommune har prosjekt i gang for å utbedre stien opp til fjells fra Tromsdalen opp til Fjellstua.  Sherpaene fra Tibet har i løpet av sommeren laget en flott steintrapp som er ca. 200 meter i den bratteste delen av løypa.  

- I følge Sherpaene vil det bli en raskere løype med trapp enn uten. Guttan fra Tibet har laget flere trapper i Norge hvor det arrangeres løp, blant annet Skåla opp. Her ble det satt en solid løyperekord etter at trappa ble laget.  Vi håper dermed at det også i Tromsø er duket for nye rekorder, sier en spent Hætta.


IMG_1835.jpg
Arrangørfoto fra fjorårets ulraløp (foto:Frank Meisner).
 

ULTRALØPET:
Starten er fra Snarbyeidet 130 moh. og går over flott fjellområdet med slak stigning opp til ca. 660meter over havet, før traseen går ned mot Tromsdalselva ved foten av Tromsdalstinden 300 moh. Deretter stiger det opp til ca. 760 moh. på toppen av Bønntuva. Herfra går det ned over Fløyafjellet ned til Fjellstua 420 moh. Fra Fjellstuva går løypa inn Tromsdalen under Svarthammaren, så nedover stien til mål ved Tromsø Camping ca.10 moh. Se mer beskrivelse på hjemmesiden.
 

IMG_6353.JPG
Fra fjorårets ultraløp (foto: MSM)
 

MOTBAKKELØPET:
Tromsdalstinden 1238m opp er et motbakkeløp med start fra Tromsø Camping og målgang på toppen av den majestetiske Tromsdalstinden. En skikkelig styrkeprøve.


Lokale kvinnelige stjerneløpere på trippelen
Tromsø Løpeklubbs Yngvild Kaspersen og Hilde Aders er begge påmeldt til trippelen, som betyr at de etter planen blir å se på startstreken alle tre dagene. Yngvild har jo tidligere imponert stort på de to motbakkeløpene i Tromsø Mountain Challenge, mens Hilde har vunnet ultraløpet flere ganger. Begge har imponert både i Norge og internasjonalt de siste årene,og de er i fortsatt framgang.

Yngvild (640x428).jpg
Yngvild Kaspersen i kamp mot herreløpere opp mot Tromsdalstind i fjorårets løp (foto: Thomas Føre).

Kondisomtale etter fjorårets løp der Ynvild var suveren i motbakkeløpene og Hilde vant suverent i ultraløpet:
Hilde Aders og Emil Wingstedt vant Trømsø Mountain Ultra og trippelen

Løpets hjemmeside
Påmelding

Se hvem som er påmeldt


Emil_Wingstedt_Nonsbu (480x374).jpg
Fjorårsvinner i ultraløpet Emil Wingstedt på drikkestasjonen ved Nonsbu (foto: Greta Krane).