Pressemelding:

Tromsø Skyrace arrangeres for tredje gang (første gang var en uoffisiell test) og også denne gang inngår to av løpene i den internasjonale Skyracecupen.

I år har vi gjort en del spennende endringer i arrangementet som vi tror både løpere og publikum vil sette stor pris på. For det første har vi endret løypa slik at samtlige løp, bortsett fra vertikalen, skal starte fra The Edge hotell.

Målgang er også ved The Edge. Dette gjør at Hamperokken Skyrace blir over 5000 hm og over 50 km. Tromsdalstind Skyrace blir 28 km og 2000 hm. Blåmann Vertikal blir akurat som i fjor, med start i fjæra og målgang på toppen av det 1044 m høye fjellet.

I år vil vi dessuten åpne opp for flere lokale løpere og de som foretrekker en kortere løype, ved å arrangere enda et løp på lørdag: Bønntuva Skyrace. Dette løpet starter samtidig med Tromsdalstind Skyrace og går opp til Bønntuva og tilbake med 15 km og 800 hm.


Groent_640.pngIkke bare fjelløping...  Foto: Arrangøren

Vi forventer mange gode løpere på denne distansen også, så det vil bli en god konkurranse samtidig som det blir et løp som er lettere å gjennomføre for de fleste.

I fjor arrangerte vi et svært populært barneløp fra fjellheisen i samarbeid med Clarion Collection hotellene i Tromsø. Dette vil vi gjøre i år også! Løpet er gratis og starter kl 14 på Fjellheisen. Premieutdelinga vil forgå på The Edge ca kl 18.

Vi er svært glade for å kunne arrangere årets event sammen med The Edge og vi lover et spennende arrangement for publikum både utenfor og inne på hotellet. Det vil bli live-streaming, salg av mat og god stemning med musikk og speaker. Målgangen vil foregå fra ca 14.30 inntil de sene nattetimer, så derfor har vi en skikkelig AfterRun fest inne på (og utenfor) The Edge fra kl 13 til over midnatt.

Les kondisreportasjen fra fjorårets løp:  
Jonathan Albon og Emelie Forsberg vant Tromsø SkyRace i regn og tåke

Tidligere i år skrev Kondis: Hamperokken Skyrace (Tromsø Skyrace) utsolgt på 10 minutter

Video fra Tromsø Skyrace i fjor:


Tromsø Skyrace week end 2015 from TromsoSkyrace on Vimeo.