Pressemelding: 
Den nye løpshelga i Trysil starter med Trysil 1132 Motbakkeløp fredag 2. september kl. 18.00. Løypa er en av de tøffeste på Østlandet med 782 høydemeter over 5,5 kilometer. 

Lørdag kl. 09.00 går startskuddet for Trysilultra’n. Med 52 kilometer blir dette en fin utfordring for folk som vil prøve seg på «ultradistansen», det vil si løp som er lenger enn maraton. Trysilultra’n har 2.100 høydemeter og går på stier og grusveger på både øst- og vestsiden av Trysil sentrum.

Kl. 10.00 løpes Trysil Fjellmaraton i gang. Her venter 43 kilometer og 1.500 høydemeter i Grimsåsen og i Trysilfjellet (ultra- og maratondistansene har samme løype de siste 40 kilometerene).

Én time senere, kl. 11.00 er det klart for Fjellkuten, ei kortere løype på 14 kilometer i de lavere og lettere tilgjengelige delene av Trysilfjellet.

Det kåres vinnere på hver enkelt distanse, i tillegg til at vi premierer de beste tidene sammenlagt for fredag og lørdag (for eksempel motbakkeløp + maraton).

Får bistand fra en av Norges beste ultraløpere
IL Trysilgutten er arrangør av Trysil Fjellmaraton. I år er arrangementskomiteen forsterket med blant andre Sondre Amdahl, en av Norges beste ultraløpere. Sondre, som bor i Trysil, har gode resultater i verdenskjente ultraløp som Ultra-Trail du Mont Blanc (UTMB) og Western States og han kom på fjerdeplass i Ultra-Trail World Tour i 2015.

— Det er artig å kunne vise fram favoritt-stiene mine i Trysil. Her har jeg trent tusenvis med kilometer de siste åra. Jeg håper mange løpere, både ultraløpere og mer «vanlige» løpere tar turen hit og får oppleve høstfargene i Trysilfjellet. Jeg lover fine stier, god merking og et fantastisk fjellterreng, sier Sondre Amdahl.

Forventer mye liv og røre 
Trysil Fjellmaraton arrangeres samtidig som Trysil Elgfestival. Elgfestivalen arrangeres for andre gang i år, og hadde i fjor mer enn 6.000 besøkende. Alle løpene denne helga får start og målgang i Trysil sentrum (bortsett av motbakkeløpet som naturlig nok har målgang på toppen av Trysilfjellet).

— Vi tror en samlokalisering med Trysil Elgfestival vil gjøre at det blir mye liv og røre både før, under og etter løpsarrangementene, sier Geir Graff, leder i IL Trysilgutten.

For mer informasjon, kontakt Geir Graff, telefon 934 59 260 eller Sondre Amdahl, telefon 901 93 191.

Trysil Fjellmaratons nettsider
Samleside for Trysil 1132 Motbakkeløp