Bildet: Fra TSM i 2014 da det pga. snøfallet under rennet bare var et spor som ble ble benyttet og gjorde det vanskelig å passere. I 2015 endres ordningen fra fellesstart til puljevis start

Trysil Skimaraton 2015 med ny startordning – påmeldingen er godt i gang

Påmeldingen til Trysil Skimaraton lørdag 14. februar 2015 er i gang, og etter ca en ukes påmelding er det allerede godt over 100 påmeldte. Det tyder på stor interesse for det populære seedingsrennet som de siste årene har hatt opp mot 800 deltakere.  Alle som melder seg på innen 31. desember er med i trekningen om et par Swix Triac 2.0-staver. Det er satt en grense på 1000 deltakere.

Tre_beste_menn.jpgDe tre beste i Trysil Skimaraton 3014: Vegard Jørstad (2), Tore Stengrundet (1), og Espen Aleksander Sørlie (3).

Ny startordning – fra fellesstart til puljestart

Det store deltakerantallet som har vært de siste årene har for en del løpere skapt utforinger med køgåing og dårlig flyt i løypa.  Dette gjorde seg spesielt utslag i 2014 da i praksis kun ett spor ble benyttet på grunn av snøfallet som kom da rennet pågikk.

For å skape bedre flyt i løypa, og for å kunne håndtere enda flere løpere er det derfor besluttet å endre startordningen. Startordningen i 2015 endres fra fellesstart til puljevis start. Deltakerne angir ønsket startpulje basert på forventet sluttid i forbindelse med påmeldingen. Det vil være 4 startpuljer. Avstanden mellom startpuljene er ikke bestemt, men det vil bli relativt lite, sannsynligvis i størrelsesorden 2-4 minutter.

Endringer i startordningen medfører også noen endringer i løypetraseen. Mellom første matstasjon og vegovergangen ved Skjærholdvegen blir det en helt ny trase. Dette for å redusere eller unngå problemer med møtende løpere i den delen av traseen som hittil har blitt gått i begge retninger. Endringen medfører ingen endringer i løypelengde eller løypeprofil. Oppdatert løypekart vil foreligge så snart hele renntraseen blir kjørt med løypemaskin med GPS.

Full vinter i Trysil

Mens snøen glimrer med sitt fravær i store deler av Østlandsområdet er det full vinter i Trysil. Store deler av renntraseen er allerede oppkjørt, og i løypas øverste del er det allerede nå helt optimale skiforhold.

Samleside for Trysil Skimaraton med reportasjer fra alle utgaver i perioden 2002 - 2014
Påmelding og alt om rennet på Trysil Skimaratons nettsider