Kraftig nedbør de siste dagene førte til at årets Bytri ble omgjort til en duatlon. Kraftig nedbør de siste dagene førte til oversvømmelse og dårlig vannkvalitet i fjorden. Så det som skulle ha vært 750 meter svømming, 20 km sykling og 5 km løp ble til 350 m løping, 20 km sykling og en avsluttende 5 km løping. For E-cup ble distansene 5 km løp, 20 km sykling og 2,5 km løp.

Yuliya Yelistratova setter seg på flyet til Rio på tirsdag. Der skal hun representere Ukrainia i OL for tredje gang. Europacupen i Tønsberg ble en siste gjennomkjøring.

– Det var en tett og spennende konkurranse, men jeg fikk dessverre ikke de svarene jeg håpet på, sa Yelistratova etter den nært sagt oppskriftsmessige seieren til 3atlet. 28-åringen var ranket som nummer 1, og hun var derfor av mange ansett som favoritt..

– Jeg skulle veldig gjerne ha sett at det også ble svømming.

Joel Tobin-White fra Australia var raskeste mann i E-cupen i Tønsberg. E-cup i triatlon er åpen for flere nasjoner enn de europeiske. Foto: Geir-Morten Hansen

Gustav Iden, her i andre posisjon bak Jørgen Gundersen inn til T2, ble best av de norske i E-cupen.  Foto: Geir-Morten Hansen

Kristian Rød, Sola Triathlonklubb vant Bytri foran Birk Nagell Skogland, Haugesund Triathlonklubb og Vetle Bergsvik Thorn, Åsane Cykle Klubb.  Foto: Geir-Morten Hansen

Solveig Natvig Løvseth, Trondheim Triathlonklubb vant suverent kvinneklassen som ble dominert av tenåringene. Seks av de ni beste var i klasse 17-19 år.  Foto: Geir-Morten Hansen

Lagkonkurransen ble vunnet av Bjarøy 1 Team i herreklassen og Team F&F i kvinneklassen,som bare inneholdt et lag. I miksklassen var det åtte lag og Julie Victoria Christensen vant klassen.

Pallen i E-cup kvinner.  Foto: Geir-Morten Hansen

Pallen i e-cup menn.     Foto: Geir-Morten Hansen

Resultatene fra E-cupen er ennå ikke lagt ut, men de skal komme samme sted som de andre resultatene.