Hardinglaup: Øystese – Voss
Fjellskirenn
Laurdag 2. april 2016
50 km // 2000 m stigning // 2500 m fall// max 200 pers

Fra invitasjonen:
Er du robust nok til å takla høgfjellet på vinterstid åleine utan sikt? Har du røynsle frå lange turar på fjellski i umerka høgfjellsterreng? LES ALL INFOEN HER OG SØK OM Å DELTA - ÅLEINE ELLER PÅ LAG!

Øystese-Voss på Facebook
Mye oppdatering om både 2015 og 2016-rennet på Facebooksiden til Hardanger Åtgaum
Info og påmelding

AK Glück-Teigland er primus motor for rennet og leder i Bygdagnist, og forteller at det var 18 påmeldte allerede for en måned siden. På påmeldingssiden har han lagt ut mer info:

- Det finst fleire ferdselssleper mellom hardingane og vossingane. Dette løpet er av dei lengste og mest krevjande… Motbakkar, tronge dalar, vekslande føre, kvasse utforkøyringar. Her krevst nøyaktig orientering og fjelldugleik for å gjennomføra. Traseen byggjer ei brutal, men venleg bru mellom Hardanger og Voss.

- Velkomen til det fyrste ultramaratonet på fjellski nokosinne. Tida er no inne for å tilby fjellfolk i Noreg ein ekte kappestrid. Velkomen som deltakar på hardinglaupet mellom Hardanger og Voss. Hardinglaupet markerer starten på ein ny type skirenn i Noreg: dagslanglaup på fjellski i umerka løyper i høgfjellet med strenge krav til deltakarar. Desse krava til deltakarar fordrar også strenge krav til arrangør.


Video fra Hardinglaup 2015

Video publisert 17. apr. 2015
Hardinglaup 2015 - verdas fyrste ultramaraton på fjellski frå Øystese - Voss.
Arrangør: Bygdagnist AS for Hardanger åtgaum
Foto og klipp: Heidi Kysnes Høyheim


Gå gjennom ruta her: http://www.lommekjent.no/routes/1789671

Vi kommer tilbake med info om de andre arrangementene senere.