- Jeg er veldig godt fornøyd, smilte veteranen Anders Nordberg etter at han hadde satt på plass hele feltet og gått til topps under lørdagskveldens NM-natt i Drammensmarka.

- Jeg har vært i god form i hele høst, og var veldig giret på å prestere i dag, fortsatte 40-åringen som i dag altså satt på plass sine yngre konkurrenter.

Nydalens SK sin «løpende trener» har levert bra i hele høst – med NM-sølv på mellomdistanse og gull på NM-stafett – fra NM-uka. Men da uten at verdensstjerner som Olav Lundanes har vært til start. I dag måtte nevnte Lundanes konstatere at den nesten ti år eldre Nordberg fremdeles har både nøyaktighet i o-teknikken og fart i beina til å holde unna når det handler om krevende nattorientering.

-Underveis skjønte jeg at det var et bra løp, og da pushet jeg bra på slutten, sa Nordberg som da kunne konstatere at det ble snaue minuttet ned til Lundanes på andreplass. Bjørn Ekeberg – som la beslag på den 3 pallplassen – var over 2 minutter bak Nordberg.

I dameklassen var det Nordbergs klubbvenninne Siri Ulvestad som var i en klasse for seg.

- Det var utrolig moro, smilte jenta som med dagens seier tok steget opp et trinn på seierspallen fra fjorårets sølvplass.

- Jeg tok igjen Maren Jansson Haverstad ganske tidlig i løpet, og det hjelper litt med to lykter – og Maren (Jansson Haverstad) er dyktig på natten (vant NM-natt i fjor red. anm.), men jeg hadde også god kontroll.

- Det var bare utrolig moro å gå til topps.

Rett fra verdenscupfinale – via et onsdagsløp på natten i midtuken – til suveren seier i NM-natt, og da må det være lov å drømme om hjemme-VM i Østfold i august:

- Det kan bli veldig moro, men det er veldig mange sterke norske løpere, sa Ulvestad megetsigende om det.

Men i dag var det i hvert fall igjen som var sterkere enn Ulvestad. Hun vant over 2 minutter foran Marianne Andersen. Fjorårsvinner Maren Jansson Haverstad ble i dag nummer 3.

Juniorklassene under NM-natt ble vunnet av Kasper Fosser, Ane Dyrkorn, Sander Arntzen og Lotte Jauhojärvi Markussen.

Dagens resultater dannner utgangspukt for jakstarten under morgendagens finale i Sport8Norgescup.

Kilde: Norsk orienteirng

Resultater

D 21-E, 7 780 m:
1) Siri Ulvestad, Nydalens SK, 59.19,
2) Marianne Andersen, Kristiansand OK, 1.01.56,
3) Maren Jansson Haverstad, NTNUI, 1.02.26,
4) Marie Olaussen, Fredrikstad SK, 1.04.51,
5) Ingrid Gulbrandsen, NTNUI, 1.05.18,
6) Karen Oline Kolstad, NTNUI, 1.05.47.

H 21-E, 10 550 m:
1) Anders Nordberg, Nydalens SK, 59.08,
2) Olav Lundanes, Halden SK, 1.00.07,
3) Bjørn Ekeberg, IL Tyrving, 1.01.33,
4) Jon Aukrust Osmoen, Nydalens SK, 1.03.34,
5) Isak Bergset, Frol IL, 1.03.35,
6) Eirik Kamstrup Hovind, Nydalens SK, 1.03.42.