Kåringen er det triatletene selv som står for. Alle som deltar i et Ironman-arrangement får en rekke spørsmål omkring deltakelsen, og av rundt 85 Ironman 70.3-arrangementer i verden var det 70.3 i Haugesund som fikk høyest score. På et møte i mars for Ironman-arrangørene mottok Ivar Jacobsen trofeet som et synlig bevis på å ha de mest fornøyde deltakerne.


Aase_Moeller_Sverige_m_fl_loep_A20G7971.jpg
Folkefest: Trolig har den fantastiske stemningen i Haugesunds gater og langs landeveien i Sveio bidratt sterkt til at Ironman 70.3. Haugesund ble kåret som "best i verden". (Foto: Kjell Vigestad)


Se Ironman 70.3 i Haugesund direkte på TV

Det blir i år en større produksjon av TV-sendingen med 7 bilder fra 7 steder i løypa pluss fra helikopter og fra to motorsykler. Det blir sendt på TV2 Sumo og TV Haugaland pluss at det kan følges via Ironman.com.

Livestream of the IRONMAN 70.3 Haugesund, Norway on July 3 - 7:45 a.m to 02:00 p.m.

Originally from: http://eu.ironman.com/triathlon/coverage/detail.aspx#ixzz4DGktER1s

Finishline of the IRONMAN 70.3 Haugesund, Norway on July 3 - 11:00 a.m. to 5:00 p.m.

Originally from: http://eu.ironman.com/triathlon/coverage/detail.aspx#ixzz4DGlV9bQ1



Fem av favorittene

På pressekonferansen foran årets triatlon ble det slått fast at årets startliste er tidenes beste. Når da de to beste norske fra i fjor ikke deltar, så blir det ikke så lett. Gudmund Snilstveit satser på å delta på finalen på Hawaii i år og skulle deltatt i en full Ironman i USA, men ble syk. Dermed blir det full Ironman i Frankfurt framfor å delta på hjemmebane. Gudmund ble nr. 4 i fjor, og vi har ingen andre på det nivået.

Det vil si, - dersom ikke Gustav Iden, slår til. Han debuterer på 70.3-distansen og mange mener at han kommer til å gjøre det svært godt selv om distansen dobles i forhold til olympisk distanse.

På damesida ble Mette Pettersen Moe nr. 6 i fjor. Med kollisjon med et famlietreff nordpå så ble det heller ingen deltakelse på henne. Så dermed blir Kristin Lie vårt sterkeste kort. Hun blir nok blant de 10 beste, men vi kan ikke vente at hun på en distanse som nesten er sprint for henne, skal slåss om en plass på pallen på en halv Ironman.

Norgesmester blir hun imidlertid med stor sannsynlighet selv om Charlotte Knudsen kanskje også vil ha et ord med i laget. Fot menn tror vi at Gustav Iden vinner selv om 20-åringen fra Bergen er for nykommer å regne når distansen dobles.


Menn


Filip_Ospaly_Tsjekkia_AZ3T4463.jpg
Tsjekkiske Filip Ospaly:  Han vant i Haugesund de tre første årene og er tilbake i Haugesund for å vinne sin fjerde seier. Han har rukket å bli 40 år, men er fortsatt en av de største favorittene.(Foto: Kjell Vigestad)

Gustav_Iden_pressekonf_AZ3T4426.jpg
Oppkomling  Gustav Iden er bare 20 år, mens de andre på pressekonferansen var fra 28 til 40 år. Egentlig uhørt at han skulle ha en sjanse, men han har allerede vunnet NM på normaldistansen og blitt nr. 4 i en World Cup-konkurranse. Og han løp i fjor høst 10 000 m på sterke 30.54. Definitivt en joker i feltet. 

Andreas_Dreitz_GER_AZ3T4450.jpg
Andreas Dreitz: Tyskeren på bare 28 år, har vunnet en del konkurranser i det siste, og mange "insidere" i miljøet mener at han er en naturlig favoritt. Vi tror at det er mange om beinet, og at det kan bli jevnt.


Kvinner
 

Camilla_Pedersen_Danmark_AZ3T4440.jpg
Camilla Pedersen: Hun er kondis.nos triatlonekspert, Mette Pettersen Moes klare favoritt, selv om hun er nyoperert og først for en uke siden tok sine første svømmetak etter operasjonen. Camilla har mange EM- og VM-titler. (Foto: Kjell Vigestad)

Radka_Vodickova_Tsjekkia_AZ3T4446.jpg
Radka Vodickova: Tsjekkisk jente på 31 år som ble nr. 3 i fjor. En av fem som kan vinne årets Ironman 70.3 i Haugesund.  (Foto: Kjell Vigestad)

Susie_Cheetham_GBR_AZ3T4461.jpg
Susie Cheetham: Den britiske triatleten har både en første- og en andreplass i Haugesund de to siste årene og er en av favorittene, (Foto: Kjell Vigestad)


Tilbakeblikk på fjorårets Ironman 70.3 Haugesund

Svoemmestart_roed_og_gul_gruppe_A20G4831.jpg
Gruppestart: Først starter "proffene" og 15 NM-deltakere kl. 08.00. Så kommer de beste damene og 15 norske NM-deltakere. Så kommer stadig nye grupper, først de som kjemper om plasseringer i aldersgrupper og så vanlige mosjonister. (Foto:Kjell Vigestad) 

Publikum_svoemmestart_A20G4758.jpg
Publikum på plass: Befolkningen i Haugesund og Sveio har omfavnet dette arrangementet. Det er ikke lett å dra folk opp av senga tidlig en søndag morgen, men det er likevel masse folk på plass allerede når svømmestarten går.  (Foto:Kjell Vigestad) 

PRO-svoemmer_nr_1_eller2_A20G4921.jpg
Teten svømming: Første "proff" etter 200 m.  (Foto:Kjell Vigestad) 

PRO_svoemmestart_vannsprut_A20G4745.jpg
Vannsprut: En foss av vann rundt svømmerne litt lengre bak i svømmefeltene.  (Foto:Kjell Vigestad) 

Svoemming_roed_gruppe_A20G5067.jpg
Rød gruppe.

Eva_Wutti_skiftesonen_A20G5144.jpg
Opp av vannet: Vinneren Eva Wutti fra Østerrike opp på vei til skiftesonen. (Foto: Kjell Vigestad)

Kari_Lingsom_skiftesonen_ler_A20G5131.jpg
Stort smil: Kari Lingsom, som nylig er blitt kommunikasjonsansvarlig i triatlonforbundet, er også på vei for å få av seg våtdrakten, finne sykkelen og tilbringe ni mil på sykkelsetet. (Foto: Kjell Vigestad)

Kristin_Lie_ut_av_skiftesonen_A20G5262.jpg
På sykkelen: Kristin Lie er på vei ut av skiftesonen. Hun ble tredje beste norske og og nr. 12 totalt. Hennes beste plassering er fra 2014 hvor hun ble nr. 3. (Foto: Kjell Vigestad)

Skiftesonen_ut_paa_sykkel_tyske_Torben_Teepe_A20G5283.jpg
Internasjonalt: Tyske Torben Teepe har funnet sykkelen sin blant nesten1400 sykler fordelt på en hel fotballbane og har akkurat passert streken som markerer at man kan sette seg på syklene. Rundt en fjerdedel av de påmeldte deltakerne kommer fra andre land i verden, blant annet 40 fra Tyskland. (Foto: Kjell Vigestad)

sykkel_nr1_50km_MARKUS_THOMSCHKE_A20G5351.jpg
Leder: Markus Thomschke, Tyskland var klart best på sykkeldelen og var i teten til langt ut i det avsluttende halvmaratonløpet. (Foto: Kjell Vigestad) 

Gudmund_Snilstveit_sykkel_A20G5447.jpg
Beste norske: Gudmund Snilstveit ble nr. 4 og var meget fornøyd med det. Han ble nr. 3 det første året, men da var bredden i toppen langt mindre. Ingen andre norske menn har vært i nærheten av en pallplassering i Haugesund. (Foto: Kjell Vigestad)

Sykkel_4-6_drikke_A20G5397.jpg
Drikkestasjon

Sykkel_ANTHONY_MEAGER_GBR_vann_natur_A20G5574.jpg
Flott løype: Den går dels ut mot havet, men også i grønt landskap langs vann, gårder og viker.

Sykkel_CHRISTIAN_NISSON_groenn_hage_A20G5769.jpg
Flotte hager. (Foto: Kjell Vigestad)

Sykkel_flagg_trampoline_A20G6211.jpg
Fest i hagen: Deltakerne setter pris på heiagjengene i Sveio som heier alle syklistene fram. (Foto: Kjell Vigestad)

Sykkel_traktor_sau_hund_A20G6457.jpg
Sau og traktor: Alle samler seg for å heie. (Foto: Kjell Vigestad)

Sykkel_lama_alpakka2_A20G6368.jpg
Eksklusivt publikum: Her er det nærkontakt mellom norske flagg og syklister mens to sør-amerikanere overvåker det hele: en lama og en allpakka. (Foto: Kjell Vigestad)

Kristin_Lie_loep_A20G7499.jpg
På Indre kai: Her er det publikum overalt som heier fram løperne uansett om de kommer fra Haugesund eller langveisfra. Her er det Trygve og Kristin som hjelpes fram. (Foto: Kjell Vigestad)


Loep_Christoffer_Syse_graatt_A20G6539.jpg
High five: Det krever sitt etter 1900 m svømming, 90 km sykling og bare litt av 21 km løping står igjen og likevel henge med på alle som vil gi deltakerne en klapp. (Foto: Kjell Vigestad)

Loep_CURRIDORI_VALERIO_ITA_nr1_60-64_A20G7594.jpg
Veteran: Italienske Valerio Curridori vant 60-64-årsklassen. (Foto: Kjell Vigestad)
Loep_tidlig_hovedtribune_A20G7551.jpg
Fram og tilbake: Hele fem ganger passerer løperne publikumsmassene på Indre kai. (Foto: Kjell Vigestad)

Loep_Susie_Cheetham_hovedtribune_A20G7624.jpg
Nr. 2 for damer: Britiske Susie Cheetham tok andreplassen. (Foto: Kjell Vigestad)

Loep_tidlig_LYNDON_HARRIS_GBR_A20G7564.jpg
Smedasundet: Løpet går på kaikanten, og der det ikke er helt tett med publikum kan man få et glimt av kaibygningene på andre siden. (Foto: Kjell Vigestad)

Loep_LARS_LOMHOLT_Den_nr15_A20G7684.jpg
Mot mål: Mens vi ser mange bak som fortsatt har en runde eller to igjen, så er danske Lars Lomholt på vei mot mål til en 15. plass. (Foto: Kjell Vigestad)

Loep_maal_KJELL-RICHARD_BOTTEN_nr2_45-49_A20G7675.jpg
Nr. 2 i klasse 45-49 år: Kjell-Richard Botten tar i mot jubelen og kan glede seg over en god plasseing i klassen. (Foto: Kjell Vigestad)

Loep_Radka_Vodickova_nr3_totalt_A20G7663.jpg
Tredjeplass: Tsjekkiske Radka Vodickova tar tredjeplassen for damer. (Foto: Kjell Vigestad)

Sten-Arne_Harjo_mot_maal_640_2_A20G8002.jpg
Ute blant løperne: Ironmanspeakeren pisker opp stemningen og hilser på nesten alle deltakerne. Her er ingen speaker gjemt inne i en bod med vindu foran. (Foto: Kjell Vigestad)

Loep_Aasa_Lundstroem_nr4_i_maal_A20G7754.jpgSvensk fjerdeplass: Åsa Lundström på vei gjennom målportalen. (Foto: Kjell Vigestad) 


Loep_Sofie_Goose_Mette_P_Moe_spurter_A20G7769.jpg
Duell om femteplassen: Belgiske Sofie Goose slår Mette Pettersen-Moe såvidt. Sofie Goose ble senere, helt tilfeldig og uprovosert, stukket ned under en treningstur i en park på hjemstedet og livstruende skadd. (Foto: Kjell Vigestad)

Vinnere_Ivo_Oelstoern_Oeyvind_Blaker_640_A20G8362.jpg
Jubelscener. (Foto: Kjell Vigestad)

Rune_Idsoe_nr252_i_maal_640_A20G8275.jpg
Flere jubelscener. (Foto: Kjell Vigestad)

Ingrid_Jensen_Smartfish_A20G8420.jpg
Mer smil og mer jubel: Det er noen timer siden vinneren gikk i mål og hovedtribunen er blitt glissen, stemningen er fortsatt god. (Foto: Kjell Vigestad)

Megan_Jones_GBR_A20G8424.jpg
Mottoet er at at alle er vinnere. Selv om det er blitt færre tilskuere og det har gått noen timer siden vinneren gikk i mål, så klarer arrangøren å holde oppe trykket. Megan Jones fra Storbritannia er helt tydelig en av vinnerne i Haugesund. (Foto: Kjell Vigestad)