Bjørn Johannessen (44) er utdannet elektronikkingeniør, men etter åtte års jobb på Ericsson ble han i 2005 ansatt i Kondis med hovedansvar for terminlista og produkttesting. Han har vært innom det meste av kondisjonsidretter, men alltid med hovedvekt på løping. En treningsvilje adskillig større enn talentet har gitt  en pers på 32.35 på mila.


Vignett-kondiskommentaren.jpgFredrikstadløpet har for mange tradisjon for å være vårens første, store sjekk av løpsformen. Løpet ble i år arrangert for 24. gang og markerer at våren og løpssesongen på østlandet for alvor er i gang. 

Se reportasje og resultater på kondis.no

Og våren viste seg virkelig fram fra sin beste side under Fredrikstadløpet også denne gangen. Strålende sol fra skyfri himmel. Godt over ti grader og tilnærmet vindstille. Kortbuksa var for mange av deltakerne funnet fra. 

Det er en fin tid vi nå går inn i. De første løpeturene med kortbukse er ren nytelse og frihetsfølelse.  Det har begynt å spire og gro, og tidligere i uka ble den første hestehoven i grøftekanten observert, avfotografert - og (selvfølgelig og obligatorisk nok) delt på sosiale medier. Bilen har fått sommerdekka på plass, og de første syklistene er observert lang landeveien. Og det tar nok heller ikke lang tid før vi ser det sikreste vårtegnet av dem alle: bilistenes klage over de «plagsomme» syklistene.

Bladutgaven av terminlista til Kondis går i trykken over helga og markere at løpssesongen for alvor er i gang.

Kort sagt: våren er her! 

hestehov.jpgHestehoven. Et sikkert vårtegn. (Foto: Bjørn Johannessen)