Planen var å ha et kveldsløp med hodelykter fra Montana til Ulrikens topp, en "lys-slynge" opp fjellsiden som kunne ses fra hele Bergen. Etter løpet var det planlagt storstilt premieutdeling med noe å bite i for deltagerne.

Først kom kollisjonen med åpningen av Oppstemten som førte til at restaurant Skyskraperen ikke ble tilgjengelig. Så kom uværet som førte til at Ulriksbanen ble stengt med de utfordingene dette ville skape for logistikk og sikkerhet. 

Arrangøren valgte det sikre og laget et fjelløp alle kunne gjennomføre under rådende forhold.

Først til mål kom ungutten Philip Massacand fra Gneist. Han hadde gitt alt fra toppen og ned og hadde lagt klubbkamerat Espen Roll Karlsen bak seg med uredd nedoverløping. Han kom "seilende" inn på gresset i siste sving så vannspruten stod, men kom seg raskt på beina og kunne juble for sin første seier i karusellen.

- Turde rett og slett ikke å følge han nedover i mørket, det var reine "kamikaze-løpingen",  kom det fra Espen Roll Karlsen etter løpet.

Men kvelden ble ikke så verst likevel, med tre seire totalt stakk Karlsen av med pengepremien som var satt opp for beste løper sammenlagt. 

Nærmest Gneist-duoen fulgte Jon Brunvoll, drøye 3 minutter bak.

Også i kvinneklassen var det utfordreren Sara-Rebekka Færø Linde fra Varegg som tok seieren.  Eli Anne Dvergsdal, som nettopp var kommet hjem fra VM i motbakkeløp, ble denne gang slått av klubbvenninnen med 40 sekunder.

Seieren gjorde at det ble meget jevnt i kampen om totalseieren også, begge endte opp med to seire og en 2. plass i karusellen. Linde sin 2. plass som beste fjerderesultat ble avgjørende til slutt.

Hilde Fenne sikret siste pallplass i kvinneklassen.

Totalt fullførte 50 løpere det siste løpet i årets karusell, som har blitt en suksess. Flere deltagere lurte på om det kommer en sesong 2 neste år,. Det kunne arrangørstaben bekrefte. Planleggingen rundt nye løyper er allerede i gang. Så det er bare å glede seg til et spennende 2019.
 

1P1A3585.jpgPallen herrer

Resultater topp 5 herrer

Plass Fornavn Etternavn Klubb Tid
1 Philip Massacand Gneist 29:01.0
2 Espen Roll Karlsen Gneist IL 29:11.0
3 Jon Brunvoll Team Flopp 32:08.0
4 Eirik Klyve Dalland SK Viggo 32:29.0
5 Lars Eivind Kvarstein BERGEN 32:45.0

1P1A3582.jpgPallen kvinner

Resultater topp 5 kvinner

Plass Fornavn Etternavn Klubb Tid
1 Sara-Rebekka Færø Linde Varegg 33:29.0
2 Eli Anne Dvergsdal Varegg Fleridrett 34:10.0
3 Hilde Fenne Varegg Fleridrett 35:51.0
4 Trine Hysing-Dahl Fana IL 40:27.0
5 Astrid Olafsdottir MORVIK 40:53.0


Alle resultater

Sammenlagt på tid (de med 5 løp)