Rennet går i klassisk stil og har flotte maskinpreparerte dobbeltspor. Det er to matstasjoner underveis og rennet er åpent både for aktive og trimere. Trimklassen kan velge mellom 25 km og 17 km med start i Gløtvola.

Arrangørene i Engerdal Sportsklubb utfordrer spesielt kommunens bedrifter og skoleklasser til å delta, og det vil bli fine premier til de som klarer å stille med flest deltagere målt i prosent. Forøvrig er det en tredjedels premiering i aktive klasser, samt mange uttrekkspremier både i klassen for aktive og trimmere. Spesielt kan det nevnes at det trekkes to vinnere blant aktive løpere som får årskort for fiske i Engerdals 900 flotte fiskevann! 

For de aller raskeste kan det bli en matnyttig tur til Engerdal på søndag siden arrangørene i tillegg til napp i vandrepokalene kan friste med et halvt reinsdyr i premie til beste mann og kvinne.

Eggen-medaljen.pngDet er også verdt å merke seg at Vardfjelløpet sammen med Femundløpet og Femundrittet inngår som et av løpene for å vinne Eggen-medaljen. Trippelen må gjennomføres i samme kalenderår. 

Løypebeskrivelse: Lett småkupert, terreng de første 8 km til matstasjonen i Gløtvola. Deretter stiger det jevnt i ca 4 km til toppen av Vardfjellet. Fra toppen blir det rask utforkjøring et par km og deretter slakt nedover til matstasjon i Sørjota etter 18 km. Fra matstasjonen til mål er det småkupert terreng. For egen regning kan vi legge til at rennet nok er godt egnet for prøve ut staking på blanke ski.

Aktuelle linker: 
Engerdal Sportsklubbs nettsider
Engerdal Sportsklubb på Facebook