Varhaug IL inviterte i tradisjon tro til løp under Varhaug dagene. Løperen kunne velge mellom kontrollmålte 5 eller 10 km. Det var solskinn og en fin ramme rundt løpene, men sterk vind gjorde sitt at det ble tungt i deler av løypen.

Frew Brheneh fra Sandnes IL var suveren i 10 km-løypen og løp inn til 32.03, noen få sekunder bak løyperekorden.  Svein O Risa, som nesten løp på hjemmebane, tok løpet som en test på formen etter mange måneder på sidelinjen. Han løp lenge sammen med løperne som kom på plassene bak han, men skrudde farten opp etter 7 km og distanserte da gruppen han lå i.

I kvinneklassen vant Alison Matthews fra GTI foran Elin R Håland fra Bryne.

I den kontrollmålte 5 km-løypa var det Knut Undheim og Kristina V Lunde som vant med klar margin.

Det var hele 140 løpere som løp 10 km, som er deltagerrekord, mens 46 løp 5 km.

RESULTATER

Varhaugmila i Jærbladet

Starten går på sentrumsløpene i Varhaug.                                 Foto: Arrangøren

Frew inn til soleklar seier på 10km.                                         Foto: Arrangøren

Alison inn til seier på 10km                                                    Foto: Thomas Hetland

Kristina V Lunde innn til seier på 5km.                                                Foto: Arrangøren

Knut Undheim inn til seier på 5km.                               Foto: Arrangøren

Spurten mot mål har startet.                                                 Foto: Thomas Hetland

Målgang.                                                                                Foto: Thomas Hetland

Anders Olsen inn til ny personlig bestenotering på 10 km.             Foto: Arrangøren