Forsidebilde: Karoline liker utfordringer. Her er hun på treningstur fra Holmendammen til Tryvannstårnet januar 2015. En motbakketur som virkelig gir mestringsfølelse. 

Løping er ikke det beste jeg gjør, men jeg liker å utfordre meg selv. Og så er det mestringsfølelsen etterpå!

 

Karoline begynte å løpe i 2014, inspirert av løpende samboer Thomas Stordalen. Hun har tatt det modige skrittet fra å ikke løpe noe, til å melde seg på et løp på 45 km. Løping er ikke det beste hun gjør, men hun gjør det for å utfordre seg selv, og på grunn av den deilige mestringsfølelsen hun får etterpå. 

 

Karoline Olsen er 24 år fra Risør, og bosatt i Oslo. Hun har trent hele livet. I barndommen var hun innom dans, innebandy, fotball og håndball. Det var dans som var hovedaktiviteten, og i 15 årsalderen startet hun med styrketrening, noe hun har fortsatt med siden. Hun sier selv at hun elsker styrketrening, og liker løping.

 

Karoline1 (640x416).jpg

Karoline mener løping handler om å utfordre seg selv, og liker mestringsfølelsen det gir henne etterpå.

 

Kaster seg uredd inn i nye utfordringer

Hvorfor har du et ønske om å utfordre deg selv?
- Jeg har et ønske om å så hvor grensene mine er. Jeg vil gå over grensene mine, for å finne ut hvor sterk jeg er.

 

Akkurat dette beviste Karoline da hun tøff og uredd kastet seg inn i en ny sport høsten 2014. Da meldte hun seg på Risør Triathlon. Hvorfor? Fordi det ikke var noen andre fra Risør som var påmeldt. Så da tenkte hun: Da melder jeg meg på! På forhånd hadde hun ikke trent sykling eller svømming, kun løping. Det er ikke mange som hadde turt å melde seg på triathlon med det treningsgrunnlaget, men Karoline mente sprintdistansen var en overkommelig distanse. Og det var det; hun fullførte 15 min bedre enn tidsmålet.

 

Karoline4 (640x416).jpgKaroline fra Risør Triathlon: - Dette var gøy, så det skal jeg gjøre igjen. Neste gang skal jeg slå min egen tid, sier en entusiastisk Karoline, som har planer om å delta både på Risør Triathlon og Oslo Triathlon i 2015.

 

EcoTrail
Hvorfor meldte du deg på EcoTrail?
Samboeren min Thomas snakket om det, og jeg snakket om løpet med en på jobb. Jeg sa at hvis han melder deg på, så skulle jeg også melde meg på. Jeg hørte ikke mer fra han, så jeg bare meldte meg på, jeg.

 

Karoline tror EcoTrail blir spennende. Hun meldte seg på 45km fordi hun hadde løpt 21km i Jessheim i 2014, og derfor må hun løpe lenger enn det, for at det skal bli en skikkelig utfordring. Målet er å komme under 6 timer. Strategien er å holde det gående hele tiden, ikke stoppe, og gå i bakkene, for å spare krefter.
Erfaringen fra Bygdøymila, som gikk i terreng, tilsier at EcoTrail blir tøft. Hun har planer om å løpe 30 kilometer av løypa som en treningstur på forhånd, og gleder seg til snøen smelter for å få bedre treninger i terrenget.

 

 

Tøff på en feminin måte
Det er beundringsverdig at Karoline tørr å kaste seg på utfordringer, og tankegangen hennes rundt trening er veldig inspirerende.

 

«Det har mye å si hvordan man tenker, og om man har tro på seg selv. Vi må tørre å være litt tøff. Det virker som det er bare menn som tørr å være tøffe. Vi jenter må også tørre dette, vi må være tøffe på en feminin måte. Jeg kan ikke si at jeg elsker smerte, og at jeg elsker å være utenfor komfortsonen. Men jeg tror på at det å utfordre seg selv, gjør deg bedre!».

 

Trening handler også om at formen går opp og ned, det å innrømme at man har dårlige dager. Det er sånn livet er, man må tørre å innrømme at i dag gikk det ikke. Jeg synes det er mye mer inspirerende at folk innrømmer at det går opp og ned, og alt ikke er perfekt hele tiden. Hvis man presser seg på dårlige dager, så blir man lei og utbrent, avslutter Karoline.

 

Karoline2 (640x360).jpg
Karoline på treningstur i sol og flotte omgivelser.

 

Dette er den første artikkelen om Karolines vei til EcoTrail. Neste artikkel skal handle om treningen hun legger ned frem til EcoTrail i mai 2015, og den siste artikkelen vil handle om løpsdagen.

 

Les også Karolines inspirerende blogg.