Velkommen til Klovneløpet!

4. september 2014 går det tredje Klovneløpet av stabelen. Arrangementet ledes av studenter fra Energi og miljø, og arrangeres i samarbeid med studenter fra flere linjer på NTNU. Sykehusklovnene er i oppstartsfasen i Trondheim, og vi vil fortsatt hjelpe dem med å bli et fast innslag for sykehussyke barn på St.Olavs Hospital.

Løpets hjemmeside

291 deltagere fullførte det 5 km langt Klovneløpet i 2013, 16% økning fra 250 deltagere i 2012.

Vinnere i 2013 var Oda Vardenæs Lunder med tiden 20:13 (løyperekord) og Tomas Oskar Hellesø som løp på 17:17. Løyperekord for herrer fra 2012 har Eirik Mysen med 16:50.

Om Klovneløpet

Ingen fortjener å tilbringe tid på et sykehus, spesielt ikke barn. Sykehusklovnene jobber for at barn innlagt på sykehus skal ha en hverdag fylt med humor, drømmer og fantasi. På Rikshospitalet har Sykehusklovnene i en rekke år bidratt med positive opplevelser og pusterom for barn som har det vanskelig. På St. Olavs Hospital holder Sykehusklovnene nå på å etablere seg, men trenger økonomisk støtte for å fortsette arbeidet sitt. Derfor ønsker vi studenter å gi noe tilbake til byen som vi elsker ved å hjelpe klovnene til å bli i Trondheim.

Den 4. september 2014 går startskuddet for Klovneløpet, et veldedighetsløp hvor hele inntekten dedikeres til Sykehusklovnene ved St. Olavs Hospital. Målsetningen er at 500 deltagere skal være med, og at vi skal få et betydelig overskudd som går direkte til Sykehusklovnene.

I år er tredje gangen Klovneløpet arrangeres, og vi lover at stemningen skal bli bedre enn noensinne! Blant arrangementene på dagen finner man både hovedløpet på 5 kilometer, linjeforeningsstafett og barnearrangementet i Nordre Gate. Det blir også flotte premier og morsomt besøk av Sykehusklovnene.

Det spiller ingen rolle om du er studenten som trener konstant, eller om du er studenten som sjeldent trener. Klovneløpet er åpent for alle studenter som ønsker å delta, og det settes ingen krav til form. Hovedsamarbeidspartneren vår, Multiconsult støtter også med 150 kroner for hver deltaker. Med andre ord finnes det ingen unnskyldninger for ikke å holde av denne datoen. Bli med på en løpetur, og gi noe tilbake til barna i Trondheim!

Selve løpet settes i gang på plenen bak hovedbygget på Campus Gløshaugen. Her vil det være knall stemning med kommentatorer på plass, og premieutdelingen etter løpet vil foregå her. Løpet går fra Gløshaugen og ned til sentrum. Studentene vil løpe forbi Samfundet, Elgseter bro og Nidarosdomen før de kommer til Nordre Gate, hvor de vender og løper den samme ruten tilbake til målgangen på Gløshaugen.

Når det gjelder klasser, vil det være én konkurranseklasse for kvinner, og én for herrer. Her vil det være fellesstart og tidtagning, og det vil være om å gjøre å komme først i mål. For de som er mindre konkurranselystne, vil det arrangeres en avslappet trimklasse hvor man kan ta løpet som en rolig joggetur sammen med gode venner og bekjente.

Etter målgang vil det være medaljeseremoni, og utdeling av diverse premier. Vårt ønske med Klovneløpet er at overskuddet skal hjelpe Sykehusklovnene med å fortsette det nystartede prosjektet sitt slik at det blir et fast innslag av noe helt annet i sykehushverdagen på St. Olavs. Pengene samles inn gjennom våre samarbeidspartnere, og gjennom donasjoner fra dere. Informasjon om hvordan du kan støtte Klovneløpet økonomisk finner du på forsiden her på klovneløpet.com.

Tilbakemeldingene Sykehusklovnene får er overveldende positive, og barn fortjener virkelig å ha disse tilgjengelig i det som er en vanskelig og tøff hverdag. Ta deg tid og råd til å støtte Sykehusklovnene, det utgjør virkelig en forskjell!

Logo.jpg-- Studentene gir noe tilbake til byen --