Vennafjellet ligger i Selbu i Sør-Trøndelag. Løypa er på 4,7 km og løfter løperne 424 høydemeter opp til den karakteristiske kuppelen, (tidligere betjent radaranlegg for NATO). Målgang er 697 moh. Ikke et høyt fjell, men enestående utsikt. Her kan mye av Midt-Norge beskues med Trondheimsfjorden i nord. Arrangøren håper på god deltakelse, og tror på stort publikum ved innkomst.

Her kommer løperne opp. Grenda i bakgrunnen er start for løpet..jpgFlott utsikt: Det er flott utsikt flere steder på vei opp til toppen.

Tidspunktet er lagt til 29. august, like etter at skolen har startet. Som kjent er det godt med utøvere i vinteridretter både i Meråker, Heimdal og Steinkjer. En naturlig del av deres trening foregår i nettopp slike omgivelser og dermed bør det være duket for et sterkt og fyldig startfelt. Mange løpere og andre kondisjonsutøvere bør absolutt melde sin interesse for å få til en herlig dyst.  Initiativtaker til nyskapningen, Tomas Renå, er skoleelev i Meråker og har tenkt på denne mulighet for et løp en stund i hans heimbygd Mostadmark.

Spurten er på hundre meter grusvei. Testes her av f.v. Tomas Renå, Magnus Grøtte Renå,Stig Oddbjørn Aas og Arve Renå..jpgSpurten er på hundre meter grusvei: Testes her av f.v. Tomas Renå, Magnus Grøtte Renå,Stig Oddbjørn Aas og Arve Renå.

– Jeg har tenkt på dette. Her må det være en kjempetrasse. Her blir det skikkelig motbakkeløp med løping hele veien for de som er i best form, forteller Renå. Tomas Renå er førsteårs senior i langrenn og representerer Hommelvik. På barmark er det Strindheim. En løper med godt potensial som ikke har fått bevist sitt talent fullt ut enda.

Mostadmark IL er et typisk bygdeidrettslag der de fleste er medlem og mye av aktiviteten er av en sosial art.

– Dette er det første arrangementet av en slik art vi prøver oss på. Vi har et lag som deltar i St Olavsloppet og så er vi medarrangør i Jervfjellrennet. Dette blir spennende og vi tror på suksess. Responsen i bygda for å bidra er upåklagelig, og næringslivet imøtekommende med sponsorstøtte og påfølgende god premiering, sier leder i Mostadmark IL Håvard Rønning.

Starten og base for Vennafjellet Opp blir på klubbhuset til Mostadmark skytterlag. Her er det topp moderne og god plass. I bygda med 450 innbyggere er det helt naturlig med samarbeid på tvers av lagene.  Arrangørene tror på en suksess med mange løpere og trimmere. Her er det plass til alle. Ved innkomst på Vennafjellet er en av premiene en fantastisk utsikt og den er lik for alle uansett fart.

All informasjon om arrangementet ligger på løpets nettside.

Tommelen opp for god deltakelse, Fra venstre Stig Oddbjørn Aas (leder i skytterlaget), Arve Renå, Tomas Renå (initiativtager), Håvard Rønning (leder i idrettslaget) og Magnus Grøtte Renå.jpgTommelen opp for god deltakelse: Fra venstre Stig Oddbjørn Aas (leder i skytterlaget), Arve Renå, Tomas Renå (initiativtager), Håvard Rønning (leder i idrettslaget) og Magnus Grøtte Renå