103 deltakere var med på randonee hvor konkurransen hadde start og mål ved skytterbanen i Isfjorden.

– Utrolig artig at så mange kom for å delta og vi fikk gode tilbakemeldinger fra både løpere, frivillige og publikum, sier løypesjef Ola Hovdenak i Romsdal Randoneklubb. Kjekt at vi samarbeider med Fjellfestivalen og Isfjorden idrettslag om en felles skidag, en skifest i Romsdalen avslutter Hovdenak.

Grunnet skredfare ble løypa lagt om noen dager før. 20km og 2000 høydemeter er en skikkelig kraftprøve og deltakerne gikk først nesten på toppen av Galtåtind, ned til Loftskardsetra, 2 ganger opp til Skarven hvor de avsluttet den siste og fjerde stigninga opp til Steinberget. Derfra var det kjapp nedkjøring til skytterbanen og i mål. Her var det tre klasser, ”Touring” uten tid, ”Speed” og ”Race” med tid.

09_foto_Daniel_Kvalvik_1600.jpgStartfelt i raceklassen Dynafit Romsdal Rando (Foto Daniel Kvalvik)

Verdens beste dame- og herre

Den mest meriterte randoneeutøveren i verden, Spanjolen Kilian Jornet stilte til start, og ikke uventet kom han først i mål på den utrolige tiden 1 time, 48 minutter og 59 sekunder.

– Fantastisk hva de får til her i Isfjorden og Romsdalsfjella, skryter Kilian etter målgang. Veldig godt organisert og ingen tvil om at Ola Hovdenak har brukt sin gode erfaring fra hans karriere i randonee, fortsetter Kilian.

Kilian har flyttet til Måndalen i Romsdalen sammen med Emelie Forsberg som også deltok i dag. Emelie er i verdenstoppen i randonee også hun, men måtte dessverre bryte etter ca 1600 høydemeter. Kroppen fungerte ikke i dag etter Pierra Menta, (10.000 høydemeter på 4 dager) og sykdom rett etter det, sier en alltid smilende Forsberg.

Beste nordmann ble Glenn Tore Løland fra Sauda på 2.plass på tiden 2:02:52. Glenn Tore er på landslaget i randonee, og er godt fornøyd med både tiden og løypa.

– At jeg blir slått av Kilian med 13-14 minutter er mye, men nivået er ekstremt høyt ute i Europa, sier Løland.

På tredjeplass kom lokale og sterke Jøran Grøvdal på tiden 2:08:30. Med det vant Isfjordingen veteranklassen, og kun slått av verdensener Kilian og landslagets Glenn Tore Løland. Sterkt!

Ida Nilsson ble første dame i mål på den gode tiden 2:21:37. Svenske Nilsson er i verdenstoppen i ultrarace og skyrace. Som beste resultat kan Nilsson nevne seier i Transvulcania, 74 km langt ultramarathon på La Palma hvor de beste i verden deltar. Beste norske ble i dag Malene Haukøy fra Høyanger på 2.plass på tiden 2:24:06 og tredjeplassen gikk til Hildegunn Gjertrud Hovdenak på tiden 2:31:52.

Det ble også arrangert motbakkelangrenn og barneskirennet ”Mini-Isfjorden rundt” samtidig på skytterbanen. Ca 20 deltakere på motbakkelangrenn og hele 95 barn deltok på barneskirennet. Motbakkelangrenn ble vunnet av Magnor Rypdal, nr 2 Iver Hole og nr 3 MOI Mikkal Valldal Gautvik.

RESULTATER
 

03_foto_daniel_kvalvik_1600.jpgBeste herre og dame Dynafit Romsdal Rando 2017, Kilian Jornet vant herreklassen på 1:48:59 og Ida Nilsson vant dameklassen på tiden 2:21:37 (Foto Daniel Kvalvik)
01_foto_daniel_kvalvik_1600.jpgVinnere herrer Dynafit Romsdal Rando 2017, Kilan Jornet i midten, Glenn Tore Løland til venstre og Jøran Grøvdal til høyre. (Foto Daniel Kvalvik)

02_foto_daniel_kvalvik_1600.jpgVinnere damer Dynafit Romsdal Rando 2017, Ida Nilsson i midten, Malene Haukøy til venstre og Hildegun Gjertrud Hovdenak til høyre (Foto Daniel Kvalvik)

05_foto_robert_veiset_1600.jpg
Beste nordmann, Glenn Tore Løland på 2.plass på tiden 2:02:52 (Foto Robert Veiset)

06_foto_robert_veiset_1600.jpg
På tredjeplass og vinner av veteranklassen Jøran Grøvdal (Foto Robert Veiset)

07_foto_daniel_kvalvik_1600.jpg
Jan Møllerhaug fra Isfjorden imponerte i klassen ”Speed” hvor han vant på tiden 2:31:46. Han gikk rett i tet fra start. (Foto Daniel Kvalvik)

08_foto_daniel_kvalvik_1600.jpg
Intern konkurranse mellom fv Lars Grøtting, Andreas Engvig og Einar Engvig, alle fra Kristiansund. Taperen måtte spandere kaffe og svele på veg hjem. Her måtte Einar betale. Men gode tider på alle tre. Lars kom i mål på tiden 3:15:53, Andreas på tiden 3:18:53 og Einar på 3:22:34. (Foto Daniel Kvalvik)

10_foto_daniel_kvalvik_1600.jpgHele 95 barn deltok i barneskirennet ”Mini-Isfjorden rundt” som ble arrangert av allidrettsgruppa i Isfjorden idrettslag (Foto Daniel Kvalvik)

11_foto_daniel_kvalvik_1600.jpgStarten går i barneskirennet (Foto Daniel Kvalvik)

12_foto_daniel_kvalvik_1600.jpgStarten gåR i motbakkelangrenn fra skytterbanen og målgang ved Husnebbu (Foto Daniel Kvalvik)