For kondisjonerte veteraner i Oslo blir lørdag 5. september en dag med mange tilbud. Klassiske Nordmarkstravern arrangeres den dagen, hinderløpet Touughest, KK-mila og altså veteranmesterskapet i rullskiløping.
 
Løypa går i samme trasé som i fjor inne i Sørkedalen og er på 15,6 km. Arrangør er Oslo Politis Idrettslag.


Pressemelding: 

VETERANMESTERSKAPET I RULLESKILØPING

På oppfordring fra Norges Skiveteraner og tidligere deltagere arrangerer Oslo  Politis Idrettslag veteranmesterskapet i rulleskiløping LØRDAG 5. SEPTEMBER  2015 KL. 11.00. Løpet foregår i samme trasé som i fjor. Løypa er 15, 6 km. lang. 

Den starter med to runder i en rundløype og fortsetter i Sørkedalen til rundkjøringen på Skansebakken der det er vending. Løypa inneholder ingen farlige svinger, bakker eller trafikkfarlige sideveier. Store deler av traseen er nyasfaltert.

Start, innkomst og parkering skjer ved parkeringsplassen ved Årnes. Den ligger til venstre ca. 100 meter etter passering av Sørkedalselva, når en kommer kjørende Sørkedalsveien fra Oslo.

Det konkurreres i klassisk stil og i fristil i kjønnsdelte aldersklasser med 10-års intervaller for alle over 30 år, for eksempel M 50 – 59 eller K 60 – 69. Av sikkerhetsgrunner kan det bare benyttes tradisjonelle rulleski, dvs. med toerhjul av gummi. I de klassiske klassene for menn over 70 og kvinner over 60 er det tillatt med enerhjul av gummi. På klassiske rulleski er det ikke adgang til å ta ut innmaten av bakhjulene eller skifte ut bakhjulene med forhjul for å minske friksjonen. Dette for å skape like forhold for alle.

Påmelding til Jon Fodstad, e-post grroeds@online.no,  tlf. 911 31 206/ 959 94 941 innen 31. august 2015. Bruk helst e-post. Startkontingenten er kr. 200,- og settes inn på konto 0537 249 6594 eller betales kontant før start. Det er premier til alle i tillegg til medaljer i hver klasse.

Etter løpet arrangerer Norges Skiveteraner høstsamling på Soria Moria, Voksenkollen, Oslo, med instruksjon, overnatting og helpensjon.

Jon Fodstad