Rita Nordsveen, FIK Orion imponerte med den beste tiden noengang notert av en norsk kvinne på 50 km i følge statistikken. Den gamle bestetiden hadde Kari Grefsrud Søfting da hun vant på Bislett i 2012 med 3:43:00.

Rita passerte maraton på 3:01:33, som ifølge maratonstatistikken er 7 minutter raskere enn hennes tidligere pers på distansen, som var 3:08:43 fra 2011.

Jarle Risa ble nr. 2 på Bislett 50 km i 2012 (den første utgaven) og seiret i fjor og i år. Årets tid ble 3:03:40, også det meget sterkt.

ALLE  RESULTATER

Leif Abrahamsen har lagt ut video fra starten på Bislett 50 km 2014.

Bjørn Hytjanstorp  rakk å lage denne videoen fra Bislett i tillegg til å løpe.

Rita Nordsveen løper inn til sterke 3:35:53 i sin seier på Bislett           Foto: Per Inge Østmoen

Rita Nordsveen                                                                                       Foto: Marit Bjerknes

Bislett-50km-2014-Jarle-Risa-i-maal_640.jpgJarle Risa går i mål som vinner                                                                   Foto: Marit Bjerknes

Øystein Mørk inn til 2. plass med 3:24:52 etter maratonpassering på 2:53:43     Foto: Per Inge Østmoen

Bislett-50km-2014-Pallen-Kvinner_640.jpgKvinnepallen, f.v.: Nr. 3  Louise Skak, Danmark, vinner Rita Nordsveen og nr. 2 Kristine B. Walhovd BUL

Herrepallen: f.v.  Nr. 3 Torstein Bjerland, vinner Jarle Risa og nr. 2 Øystein Mørk.     Foto: Bjørn Hytjanstorp

Bislett-50km-2014-Rita-Jarle_640.jpgVinnerne                                                                                                    Foto: Bjørn Hytjanstorp

Kristine B. Walhovd, BUL tok andreplassen i sin debut som ultraløper. Hun var glad det ikke var lenger og ser nå frem til Boston Maraton. I fjor løp hun på 3:23:26  På Bislett passerte hun maraton på 3:17.
kondis.no snakket forøvrig med Kristine på Oslo Road Runners kick-off  i mai.   Foto: Per Inge Østmoen

Øystein Solfjeld Pedersen, Tvedestrand T&F hadde en knallhard fight med Torstein Bjerland om 3. plassen som faktisk ble avgjort på den siste runden. De siste tre rundene løp Bjerland 56 sekunder raskere enn Pedersen.  Da en runde gjenstod hadde Pedersen 7 sekunder å gå på, men på sisterunden løp Bjerland 24 sekunder fortere og kom 17 sekunder foran i mål. Hvilken duell!                       Foto: Per Inge Østmoen.

En stor gruppe med klubbkameraten til vinner Jarle Risa, Gustav Gudmestad, Undheim først. Han kom inn på 4:12:13. Med startnummer 24 ser vi Johanna Håland, Håland Kjøtt. Hennnes 4:08:51 ga henne en 5. plass blant kvinnene. Startnummer 34 tilhører Therese Falk, Romerike Ultraløperklubb. Hun ble nr. 4 bare 49 sekunder foran Johanna.                                           Foto: Marit Bjerknes

Marianne Følling med fullt fokus. Følling lå lenge på rundt 12. plass blant kvinnene, men løp seg flott opp til en 9. plass.                                                                             Foto: Per Inge Østmoen.

Tim Bennett møtte veggen, skriver han på sin Facebookside, og som vi ser her er han ikke langt unna murveggen. Likevel skulle det bli ny pers med 30 sekunder, hvilket skulle tilsi at han løp hver kilometer 6 tiendeler raskere enn i sin tidligere 50 km-pers.                           Foto: Per Inge Østmoen

Inge Asbjørn Haugen er den nordmann som har løpt flest maraton. På Bislett kom det  465. løpet. Hans maratonløp nr. 500 er planlagt å gå på hjemmebane i Hornindalsvatnet Maraton 2015.

Haugen forteller til kondis.no at han var: "Temmelig øsen på Bislett". Haugen viste hvilken erfaren løper han er når snittet på de siste 8 km var raskere enn snittet på de første 42. Når du i tillegg fyrer av den raskeste runden på den aller siste runden, ja da forteller det om et godt disponert løp!     Foto: Per Inge Østmoen

Kai Glenn Borgersen, Team Achilles Norway løp inn til 3. plass i klasse 50-54 år med 4:38:30

marit_toerstad_J2R2197.jpgAbsolutt morro med ultra! Marit Tørstad, Badeveien Runners  blir nr. 13 totalt og vinner klasse 45-49 år på tiden 4:42:52  Hun nådde også målet hun hadde og i tillegg satte hun pers på maraton underveis med 3:54:53.                                                                                  Foto: Per Inge Østmoen

anders_toesse_J2R2131.jpgAnders Tøsse skrev noe som nok mange ville kjenne seg igjen i på Bislett:
"Oj for en herlig dag på Bislett. En drøm å få være med og løpe sammen med alle de fantastiske menneskene, og de herlige arrangørene med Geir og Sharon i spissen. Om det ikke gikk så raskt, var det ikke en eneste tanke om at det var dumt å stille opp. Herlig å kjenne på litt smerter i ryggen, låret, hofta og tunge legger mot slutten. Har egentlig savnet følelsen av å slite slik som dette. Flott å bli fraløpt av masse flinke damer, og en ære å bli banket av Vera i klasse 65+ som imponerer stort. Gratulerer til vinnerne, og oss som stilte i buljong-klassen"

Her smiler nettopp Anders Tøsse til fotograf Marit Bjerknes

All grunn til å smile for Viktoria Sollid, 20 år og yngste deltaker på Bislett, med en flott  8. plass og 4:19:40
Viktoria ble i mars 2012 utsatt for en meget alvorlig trafikkulykke og fikk vite av legene at det var usikkert om hun kunne komme til å kunne gå igjen. Du kan lese historien om en meget viljesterk jente i siste nummer av Kondis.                                                                 Foto: Bjørn Hytjanstorp

Bjørn Hytjanstorp rakk både å løpe 50 km og fotografere. Her med utstyr de fleste løpere slipper å løpe med.  Foto: Per Inge Østmoen

Mens Tim Bennett beskrev sitt løp som et møte med veggen, beskrev Andreas Gossner sitt løp som et møte med betongveggen. Han traff den t.o.m. på en ikke så uvanlig fase under en maraton, nemlig etter 26-27 km. Men på et 50 km-løp er det ekstra tidlig. På Bislett er løpere mer vant med å treffe veggen, så her smiles og skrikes og himles det med aua.

Dette skriver han på Facebook:
"Bislett 50 km unnagjort. Løp på 4:27 etter en overbra første halvdel, for så å møte betongveggen allerede etter 26-27km. Men for et løp, for en stemning - umulig å gjøre annet enn å smile og le. Beina var som tømmerstokker i over 20k, men jeg fikk de med meg." 4:27:49 ble tiden og en 35. plass.                      Foto: Per Inge Østmoen

Anine Elieson, 22 år, løper på 4:47:03. Hennes ultradebut var også på Bislett for fire år siden i Bislett 24-timers.                                                                        Foto: Per Inge Østmoen

Anne Sverdrup Thygeson noterer 4:47:25 og 2. plass i klasse 45-49 år         Foto: Per Inge Østmoen

Michal Brandebura fra Polen ble beste "ikke skandinav" med en 12. plass totaltpå 3:54:09.

Mindaugas Lukauskas, Fossum løp på 4:15:00                                      Foto: Per Inge Østmoen

De yngste og eldste deltakerne fant vi blant kvinnene. Oline Yksnøy er med på det meste så lenge det er langt nok. Her med full konsentrasjon på vei mot mål i nok et ultraløp i klasse 70-74 år.

Sondre Weum Johansen, Romerike Ultraløperklubb noterer seg for 5:29:32.     Foto: Per Inge Østmoen.

Svein Strandal nr.3 i klasse 55-59 år med 4:26:57.                           Foto: Per Inge Østmoen.

vidar_blaafjelldal_torsten_gabrielsen_J2R1759.jpgVidar Blåfjelldal 5:32:49  og Torsten (som ikke fikk fullført denne gangen)      Foto: Per Inge Østmoen.

Lukris Eikrem Grønntun, Spiridon er eldste deltaker (klasse 75-79) og kom i mål på 6:48:44 år.  Lukris har vært med på svært mange av ultraløpene på Bislett.                    Foto: Per Inge Østmoen.

Ivar Akerlie, Bakers løper inn på 4:13:54                                         Foto: Per Inge Østmoen.