PRESSEMELDING:

Det kan fort bli en innbringende dag dersom man har gode bein og innfinner seg på startstreken på Rjukan stadion lørdag 18. juni. Arrangøren Viking Footwear stiller nemlig med  solide 20.000 kroner i førstepremie i tillegg til 10.000 kroner for ny løyperekord. Og det for både damer og herrer senior elite.

- Selv om herreklassen er klart størst, så gjør vi ikke forskjell på prestasjonene. Dameklassen får nøyaktig samme premiering. I tillegg vanker det gode pengepremier også i juniorklassene, forteller Karl Henrik Felde i Viking Footwear. 

Den norske fottøyprodusenten har siden 1920 levert førsteklasses produkter til barsk natur, og med Viking Challenge har de skapt sin egen arena som reflekterer merkevarens styrke. For Viking Footwear har det vært viktig å lage et arrangement som favner bredt.

- Vi har lagt mye i å skape et unikt arrangement som passer for alt fra turfolk til eliteløpere. Såpass attraktive pengepremier trekker sterke navn til startfeltet, og i tillegg lanserer vi en bonus på 10.000 kroner for ny løyperekord både for herrer og damer. Skulle ikke fjorårets vinnertid bli slått, så overfører vi potten til neste år. 2015-utgaven av det spektakulære motbakkeløpet, med hele 1600 høydemeters stigning fordelt på 11 kilometer i fantastisk natur, ble vunnet av den sveitsiske duoen Fabian Hertner og Sara Lüscher, på henholdsvis 1:33:33 og 1:51:03. 

- Det var sen snøsmelting og relativt tungt føre i fjor, og det bør derfor være gode muligheter for ny løyperekord i år, forteller Felde.  Allerede til påske hadde Viking Challenge over 220 påmeldte, og arrangementet har et tak på 800 deltakere totalt, hvorav inntil 500 i den lange løypetraseen. Det ligger derfor an til å bli utsolgt lenge før løpsdagen. 

- Det korte løypealternativet, på 800 høydemeter fordelt jevnt over fire kilometer, er ypperlig for vennelag, familier og mosjonister. Her kan vi også lokke med litt av en turkamerat: I løpet av mai trekker vi nemlig ut en heldig vinner blant de som er påmeldt i Kort Løype, og vedkommende vil bli utstyrt med topp produkter fra Viking fottøy og 2XU – og får gleden av å nyte turen opp til Gaustatoppen med selveste Kjetil Jansrud som turkamerat!

Vinneren får selvsagt ha med seg noen venner å dele opplevelsen med, og bestemmer dessuten tempoet selv, forteller Felde.  Samtlige som når Gaustatoppen får en teknisk trøye fra 2XU som bevis på bragden i tillegg til varm suppe og kald drikke i regi av DNT Telemark. All info og påmelding finner du på www.vikingchallenge.no
 

Viking Challenge 2016 premieres slik i eliteklassene:

1. Plass Herrer Senior & Kvinner Senior = 20.000 kr

2. Plass Herrer Senior & Kvinner Senior = 9.000 kr

3. Plass Herrer Senior & Kvinner Senior = 4.000 kr

1. Plass Herrer Junior & Kvinner Junior = 4.000 kr

2. Plass Herrer Junior & Kvinner Junior = 2.000 kr

3. Plass Herrer Junior & Kvinner Junior = 1.000 kr 

I tillegg legges 10.000 kr i potten for ny løyperekord Elite, for h.h.v. Herrer og Kvinner. Potten overføres til neste år dersom det ikke utløses ny løyperekord.