Ingressfoto: Det første hinderet som møtte deltakeren i debutåret for Viking Race.   Foto: Stian S. Møller
Om snaue to måneder er det klart for den andre utgaven av hinderløpet som ble det største i Norge i fjor og som tar mål av seg til å bli det største i år også. Fra ett løp ifjor til to løp i år. En kan delta på et av løpene eller begge! For nybegynnere vil vi absolutt anbefale 5km det er mer enn nok for de fleste.  Da vi snakket med vinneren ifjor, Marita Thorsvik, var  hun klar på at hun ønsket seg flere hindre, lengre løype og tøffere terreng. Alt dette får hun i årets 10km som IKKE er en runde to ganger! Kun deler av løypa løpes på begge distanser.

024_vikingrace_240813.jpgAndreas Dietzel gir de siste instruksjoner før den aller første pulja startet.

Glimrende for teambuilding
Da vi var gjennom hele løypa i fjor under konkurransen fikk vi bevist det som arrangøren Andreas Dietzel hadde snakket om på forhånd var noe av det som kjennetegnet alle de hinderkonkurransene han hadde vært med på sjøl under sitt opphold i USA. Her hjelper deltakerne hverandre! Enten de var på lag eller ikke, det var alltids en hjelpende hånd!  

Alle klarer å gjennomføre
Er du usikker på om du vil klare å gjennomføre? Ifjor klarte 99%, så det går bra.
Er det noen av hinderne som ser for vanskelig ut? Da utførerer en 10 elelr 20 burpees og kan så fortsette.

 Tren til Viking Race på St.Hanshaugen!
I regi av Viking Race arrangeres også gratis trening på St. Hanshaugen i Oslo sommeren igjennom så folk kan forberede seg til løpet. Neste «bootcamp» er torsdag 3. juli, klokken 17:00.

I denne artikkelen får du et utvalg av foto som Stian S. Møller tok under fjorårets Viking Race
Les kondis.no bildereportasje fra det aller første Viking Race med 51 bilder. 

Prisene under vil øke utover sommeren så meld deg på nå!

DATO NAVN LENGDE PRIS
Lørdag 23.august  Viking Race Midgard 5 KM 480
Søndag 24.august Viking Race Asgard 10 Km 680
Viking Race begge dager med 20 prosent rabatt 15 KM 930

 

VIKING RACE HJEMMESIDE

 

 

PRESSEMELDING:  

Hinderløp, kjent som obstacle course racing (OCR) er for tiden verdens raskest voksende sport, ledet an av store globale løpsserier som Spartan Race og Tough Mudder.

Viking Race, Norges største hinderløp, arrangeres av en gjeng ildsjeler som har deltatt på nettopp de overnevnte, samt mange flere lignende løp i utlandet. Viking Race tar deg med tilbake til tiden da løping, krabbing, klatring, balansering og bæring var en naturlig del av hverdagen.

073_vikingrace_240813.jpg
Fjorårets Viking Race bød på en rekke utfordringer. Men det var ingen tvil om at dette var et konsept som mange virkelig satte pris på. Det var høy stemning i løypa også der hvor du krøp lavt nede i gjørma. Foto: Stian S. Møller

vinnermenn_vr2013_467x700.jpg
Jonathan Albon fra England slo alle de norske vikingene i fjor.

500 vikinger deltok ifjor på Tryvann i Oslo og gjorde dermed Viking Race til Norges største hinderløp allerede på debutløpet. Vinnerne i 2013 var elite(hinder)løper Jonathan Albon fra England i herreklassen og Marita Thorsvik, løytnant i Hærens Sanitetsbataljon, i kvinneklassen.

02_vinner_kvinner_vr2013.jpg
Marita Thorsvik tok hjem den første seieren i Viking Race i 2013.  Foto: Stian S. Møller

I år forventer initiativtaker til Vikingrace Andreas Dietzel en dobling av antall deltakere, altså rundt 1000 vikinger som vil måtte krabbe, klatre, bære og balansere!

100_vikingrace_240813.jpgI Viking Race må du både høyt og lavt.     Foto: Stian S. Møller

I år arrangeres to versjoner av Viking Race: Viking Race Miðgarðr, en 5 kilometer lang versjon som er for alle, og Viking Race Ásgarðr, en 10 kilometer for de som synes 5k er for kort, og som vil bryne seg på tøffere hinder. En bokstavelig ilddåp må man gjennom uansett hvilket av løpene man deltar på.

Viking Race arrangeres av Norges mest erfarne hinderløpere med store internasjonale løp som Spartan Race, Tough Mudder og Warrior Dash, samt mindre løp som Superhero Scramble og Run Ruckus, på sine CVer.

171_vikingrace_240813.jpgI Viking Race får du brukt kroppen på alle mulige måter.         Foto: Stian S. Møller

Arrangørene av Viking Race mener det bare er de som har autoritet til å avgjøre hvem i Norge som er tøffe, «ekte viking», eller lignende. I år er derfor Norges Tøffeste – Geir Nyland, og Den Siste Viking – Andreas Carlsen, kjent fra henholdsvis NRK og TVNorge, begge invitert. Disse har takket ja, og stiller begge til vikingdyst der det vil bli avgjort hvem som virkelig er ekte viking.

Les kondis.no bildereportasje fra det aller første Viking Race med 51 bilder. 

223_vikingrace_240813.jpg
Foto: Stian S. Møller

I Viking Race kjemper man for heder, ære, retten til å kalle seg ekte viking, samt premier fra våre sponsorer, og den sagnomsuste Tors Hammer til de beste innen hver klasse.

Alle deltakere får t-skjorte, og alle som fullfører og blir ekte vikinger får medalje.

275_vikingrace_240813.jpg
Foto: Stian S. Møller

Les kondis.no bildereportasje fra det aller første Viking Race med 51 bilder. 

287_vikingrace_240813.jpg
Kvalburger´n var saftig god.                 Foto: Stian S. Møller

280_vikingrace_240813.jpg
Kultuhistorisk museum var på plass.              Foto: Stian S. Møller

I regi av Viking Race arrangeres også gratis trening på St. Hanshaugen i Oslo sommeren igjennom så folk kan forberede seg til løpet. Neste «bootcamp» er torsdag 3. juli, klokken 17:00.

Les kondis.no bildereportasje fra det aller første Viking Race med 51 bilder.