Harde fakta

Sted: Grefsenkollen, Trollvannsveien 2

Dato: 20.08 (5 km løp og barneløp) og 21.08 (10 km løp og barneløp)

Tid: 12-16, - første pulje blir sendt ut kl. 12:00. Barneløpet starter kl: 14:00

Priser: 5 km; 580,- (+15 adm. gebyr), 10 km 780,- (+15 adm. gebyr), Viking F*ck up! = begge løpene med 20% rabatt; 1090,- (+15 adm. gebyr), barn: 100,- (+15 adm. gebyr)

Påmelding: Billetter. Påmeldingen stenger 19. august. Kl 21:00

Distanse: 5 og 10 km (distansen på barneløpet er ikke bestemt)

Antall hinder: 5 km; ca 25 hinder, 10 km; ca 40 hinder.

Aldersgrense: 12 år.

Anbefalt alder barneløp: 4-8 år

 

Grefsenkollen

Viking Race er sammen med X-run, de første hinderløparrangørene som ble etablert i Norge, for fire år siden. Den gangen arrangerte de løpene sine på Tryvann, men valgte å flytte det hele til Grefsenkollen i 2016. En nydelig arena som gav Viking Race noe helt enestående. Det var perfekt sommervær, Trollvannstua bød på alt en hinderløper og publikum kan ønske seg, og Trollvann lå der og tok imot alle som trengte et forfriskende bad. Omgivelsene er idylliske og stemningen var på topp!

 

Årets store nyhet – barneløp

Den store nyheten i år, er Viking Race Kids. Og for å ikke skuffe noen, blir det arrangert barneløp begge dagene. Det er raust! Man kan slå to fluer i ett smekk, eller man kan rett og slett vie en dag til barna og en dag til seg selv. Og er du blant de som ikke løper, vil barnet ditt elske det. Hinderløp er som skapt for barna, på samme måte som at hinderløp vekker barnet i alle oss andre. Dette er dagen det er lov å rulle i søle og leke på høyt nivå.

Hvilke hinder barna vil møte, er ikke bestemt. Men at det blir krabbing, klatring, balansering, hopping og løping, er det ingen tvil om. Her vil barna bli utfordret på flere nivå, med lek og moro. Og arrangørene har lovet oss gjørme, - det viktigste og morsomste hinderet. Så vær forberedt på å ta med deg en møkkete unge med stjerne i øynene, på vei hjem.   

Anbefalt aldersgrense er 4-8 år. Har du en 3-åring som klør etter å bli med, kan han/hun selvsagt det, men da med følge av en voksen i løypa. For barn mellom 9-11 år vil nok løypa bli litt for kjedelig. Men fortvil ikke, det er ikke lenge før de kan delta på løpet for de voksne, da Viking Race har 12-års aldersgrense (med fullmakt).

Alle barna får en t-skjorte, og premien i mål er en overraskelse!

 

VR_mannmedbarnarygg.jpg

En far som har sin sønn med på 5 km, i fjor (Foto: Epic Action Imagery)

 

Distanse og puljer

Viking Race har to løp, 5 og 10 km, fordelt på to dager. 5 km distansen er naturligvis anbefalt for nybegynnere. Her slipper man unna de aller tøffeste hinderne, og terrenget er også noe snillere. Likevel kan denne distansen bli tøff nok for de som gir alt og går for gull. Det er også en fin oppvarming og smugtitt til morgendagens løype.

10 km-distansen er løpet for de som har deltatt på et hinderløp før, og som ønsker en ekstra utfordring. De fleste som har deltatt på 5 km-distansen til Viking Race, lar seg lett friste til denne distansen året etter. (Eller kanskje allerede dagen etter.) Dilemmaet de da vil møte på er valget mellom 5 eller 10 km. Men fordi Viking Race arrangerer løpene på to ulike dager, er det valget enkelt. Man løper begge! På den måten kan man delta på det som føles trygt og gøy, i tillegg til at man får testet en tøffere distanse og egne grenser. Stadig flere gjør akkurat dette, med stor iver.

Viking Race sender ut 100 deltakere pr. pulje, med 15 minutter mellom puljene (så fremt det ikke skjer endringer i år).

 

VR_forstart.jpg

Klare til start (Foto: Epic Action Imagery)

 

Terreng

Som i fjor blir terrenget bakker, skog, bakker, gress, bakker, grus, bakker, vann (antar jeg), bakker, - nevnte jeg bakker? Viking Race er kjent for sine bakker i Oslo-løpene sine, og da snakker vi slalombakker. Men for å ikke skremme bort de som løper 5 km-distansen, vil de ikke ta knekken på dem med alt for mange bakker. Men for alle de andre som har savnet bakker etter vårsesongens hinderløp med få høydemeter, skal de få det så det monner på sine 10 km. Altså, det skader ikke med litt bakketrening de neste tre ukene.

 

VR_gjorme.jpg

Finner man ikke gjørmegraver, lager man dem selv. Viking Race fikser alt! (Foto: Epic Action Imagery)

 

Hinder

Viking Race er kjent for å holde hindere og løype hemmelig. Men fordi de bruker mange av de samme hinderne igjen, kan jeg dele med dere hvilke hindere de mest sannsynlig kommer til å utfordre oss med.

Aller først vil jeg nevne Veggen, deres signaturhinder. Viking Race har sin egen svært høye vegg, vi alle frykter. Her er det fint med en hjelpende hånd. De har også en litt lavere vegg, og vegger man skal krabbe under eller igjennom. Ellers byr de tauklatring, krabbing under nett, tømmerstokkbæring (eller dekk, eller noe annet tungt), gjørmegraver, løpe over vann, hoppe over flammer, monkeybar, naturlige hindere som balanse over stokker, klatre over stokker og liknende.

Et hinder ikke alle får ”gleden” av, er is-containeren. Her skal altså deltakerne oppi en container fylt med vann og isbiter. Og ikke nok med det, man skal også dukke under en stokk, for å virkelig sette deg på en prøve. Dette hinderet er for de fleste det tøffeste, men også det hinderet som gir deg det største kicket. Men blir været som i fjor, kan man bare glede seg. Is-containeren er forøvrig ikke bekreftet, men arrangøren lover at 5 km løperne skal få slippe unna.

Ellers lover Viking-arrangørene oss nye hindere!

 

VR_isbiter.jpg

Frister? Selv ekte Vikinger får det tøft her (Foto: Epic Action Imagery)

 

VR_flammer.jpg

Blir det flammer i år også, før målgang? (Foto: Epic Action Imagery)

 

VR_monkeybarskriker.jpg

Monkeybaren til Viking Race er tøff i vått vær (Foto: Epic Action Imagery)

 

VR_nett.jpg

En av de mange fine veggene (Foto: Epic Action Imagery)

 

Straff

Er det hindere man ikke klarer å forsere, er det ingen grunn til panikk. Viking Race krever ikke engang straff. Men for å fullføre og motta sin medalje, må man gjennomføre 10 burpees (20 burpees på 10 km) for hvert hinder man ikke klarer. Som sagt, dette er ikke en straff, men en øvelse som vil gi deg tid for refleksjon til å tenke over hva du gjorde galt og hva du kan gjøre bedre til neste gang.

 

Mål

Så fremt du er i stand til å gå og til å utføre burpees, kan Viking Race garantere deg målgang, hvor du vil motta en herlig medalje, en flaske Olden og banan. Hittil har samtlige som har meldt seg på 5 km, fullført. Og det med stor glede!  

 

Sikkerheten

Viking Race er selvsagt intet unntak; Røde Kors er på plass for å ivareta din sikkerhet. Men arrangørene anbefaler likevel alle å ta sine forhåndsregler, passe på hverandre og respektere det tøffe terrenget. Er uhellet likevel ute, vil funksjonærene og Røde Kors gjøre sitt for å hjelpe deg.

 

Viking F*ck up!

Viking Race er elsket av mange. Og som tidligere nevnt, er det for mange hinderløpere en stor utfordring er å velge mellom å løpe 5 eller 10 km. Disse deltakerne velger derfor å delta begge dagene, til stor glede for arrangøren. Dette belønner Viking Race oss med, ved å gi 20% rabatt på begge løpene. Dette tilbudet er nytt av i år, og til stor glede for alle.

 

Foto og film

Epic Action Imagery kommer selvsag, og tar de kuleste bildene du stolt kan dele med en hel verden. Gratis er de også. Det blir også filmet, slik at de igjen kan lage en super hot promovideo, som denne: VIDEO

 

Trollstua og fasiliteter

Start og målområdet blir ved Trollvannstua. Et perfekt sted for å samle deltakere og tilskuere. Trollvannstua vil stå for salg av mat og drikke. Dvs. hjemmelagede bakevarer, grillmat, brus, vann, øl og andre kioskvarer. Her er det ingen grunn til å haste hjem.

Ellers blir det stands fra ulike sponsorer. En DJ er på plass for å holde stemningen oppe. Og det man trenger av fasiliteter som toaletter og oppbevaring (under eget ansvar) vil være tilgjengelig.

Trollvann, som er et steinkast unna, er også perfekt til å bade i, for både deltakere og tilskuere.

Med barneløpet blir Viking Race et ennå større folkefest, enn det ble i fjor. Og med det er det ingen grunn til å nøle med påmelding av hverken store eller små.

 

Startnummer

Alle kan hente sitt startnummer på Intersport, Hammersborggata, dagen før løpet, 19.08, kl. 1000 – 1900.  

 

VR_arrangorenefire.jpg

Herlige Viking Race arrangører! (Foto: Epic Action Imagery)