Bjørn Johannessen (43) er utdannet elektronikkingeniør, men etter åtte års jobb på Ericsson ble han i 2005 ansatt i Kondis med hovedansvar for terminlista og produkttesting. Han har vært innom det meste av kondisjonsidretter, men alltid med hovedvekt på løping. En treningsvilje adskillig større enn talentet har gitt  en pers på 32.35 på mila.


Vignett-kondiskommentaren.jpg

Oppveksten
I oppveksten har vi lite forpliktelser og dermed all verdens med tid. Som ung er helsa er på topp, men økonomien er derimot på bånn. Vi er for det meste avhengig av «sponsormidler» fra våre foresatte om vi skal gjøre noe eller gå til anskaffelse av noe som koster penger. 

Oppveksten oppsummert: 
Tid: topp
Økonomi: bunn
Helse: topp

Voksenlivet
Årene går og vi blir voksne. Full jobb gir et stort økonomisk oppsving, så økonomien vil for de fleste i denne fasen av livet være på topp. Dette økonomiske toppunktet gjør at de fleste av oss velger å investerer i både hus og bil – og gjerne en hytte og enda en bil til. Noen ganger blir investeringene litt i største laget, og enda mer jobbing blir en nødvendighet for å få kabalen til å gå opp. Dette kombinert med at vi er midt etableringsfasen gjør at vi føler tiden ikke strekker til lenger. Vi havner i «tidsklemma». Hva helsa angår, så er det mange som midt i tidsklemma forsømmer denne. Helsa er likevel fremdeles brukbar for de fleste. Forfallet har nemlig ikke satt skikkelig i gang enda... 

Voksenlivet oppsummert: 
Tid: bunn
Økonomi: topp
Helse: fallende?

Alderdommen
Så kommer alderdommen. Vi slutter å jobbe og blir pensjonister. Dette kombinert med at etableringsfasen for lengst er over, gjør at vi plutselig får all verdens tid til rådighet. Hva skal vi bruke all denne tiden til? Men det å slutte å jobbe har også en bakside. Selv om mye tid ble frigjort, så fikk økonomien seg en drastisk knekk. Den stabilt høye inntekten ble redusert til en altfor lav alderspensjon for å kunne opprettholde forbruket vi gjennom et langt arbeidsliv har skjemt oss selv bort med. Samtidig er helsa i ferd med å bli drastisk redusert. Om både økonomien og helsa er skrantende, så setter dette en begrensning på mulighetene våre til å gjøre det vi har lyst til nå som vi har tid til det. 

Så hvordan skal vi løs dette? Jo, det er i vårt voksne liv det er viktig å investere. Investeringene må ikke bare være økonomiske, men i alle høyest grad også helsemessige. 
Klarer vi det, går vi forhåpentligvis lyse tider i møte. 

Alderdommen oppsummert: 
Tid: topp
Økonomi: middels
Helse: ???

 

Her kan du lese flere Kondiskommentarer.