Påmeldingen til årets Chicken Race og Bootcamp Survivor er dessverre stengt, men det betyr ikke at man ikke kan ta turen bort for å se hva denne heftige arrangøren har klart å sette i stand. 

Her kan du lese forhåndsomtalen til løpet, og fjorårets etteromtale

Og her kommer et kort intervju at fjorårets vinnere:

 

CONNIE RIIS

Connie Riis debuterte som hinderløper for bare litt over ett år siden, under Viking Race i Fredrikstad. Et løp hun hørte om ved en tilfeldighet og som hun lot seg friste av fordi det bød på noe annet enn bare løping. For det har seg faktisk slik at Connie ikke er så glad i å løpe, til tross for at hun er en svært treningsglad jente og er en råere hinderløper enn hun selv forstår.

Som hinderløpdebutanter flest falt Connie for denne sporten og meldte seg straks på flere løp. Først løp hun Barskingen, der hun tok en finfin 2. plass, deretter løp hun Chicken Race hvor hun tok den gjeveste prisen, 1. plass!

 

ConnieRiis_Barskingen.jpg

Connie Riis fra årets Barskingen (Foto: Willy Larsen)

 

Chicken Race (nå Bootcamp Survivor)

Fordi Chicken Race i fjor ikke hadde en egen elitepulje, var det ikke mulig for Connie å vite hvordan hun lå an i løpet. Men bak seg hadde hun Agnethe Reymert, ei rå dame som Connie har kjent puste henne i nakken tidligere (under Barskingen 2016). Målet til Connie ble derfor å aldri slippe henne forbi, og aller helst riste henne av seg, noe hun omsider klarte. Videre gjaldt det å bare bite tenna sammen, for å klare den beste plasseringen som var mulig for henne. At det skulle bli en førsteplass var absolutt ingen selvfølge, men til en enorm glede!

Connie syntes Chicken Race/Bootcamp Survivor er et fantastisk bra løp. De har mange og svært gode hindre som hun mestret godt under løpet. Men det som imponerer henne aller mest, er arrangørene. De er en gjeng fantastiske mennesker som har klart å skape et løpsarrangement man knapt finner maken til. At så mange mennesker ønsker å legge ned så mye arbeid for at andre skal ha det gøy, står det stor respekt av.

I år blir det dessverre ikke noe Bootcamp Survivor på Connie, - til stor fordel for alle de andre som deltar i elite-heatet som ønsker å kvalifisere seg til EM.

 

Trening

Crossfit og styrketrening er Connie sin største interesse på treningsfronten. Gjennom crossfiten får hun trent grep og overkroppsstyrke, som er viktig som hinderløper, i tillegg til at hun får gratis kondisjonstrening på disse øktene, da styrke og kondisjon ofte kombineres. Hun liker også godt å trene styrke utenom, hvor hun kan styre treningen selv og ofte trener sammen med samboeren sin, Anders. Sammen lager de morsomme økter og kan presse hverandre til å prestere best mulig. Også han er en svært dyktig hinderløper, som vant lagkonkurransen under Barskingen tidligere i år.

 

ConnieRiis_markloft.jpg

Fokusert jente (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Kort fortalt er Connie glad i å trene allsidig og helhetlig. Men hun føler ikke at hun får trent nok, da hun syntes det er svært utfordrende å få trent ”alt” som kreves for å bli en god hinderløper. Det er ikke nok med bare styrke og kondisjon, det må trenes på teknikk, mobilitet, grep, m.m. Noe hun forøvrig liker, men som legger en demper på det å kunne satse alt. Connie fokuserer derfor på å få trent det hun vil når hun vil, så får det være godt nok. Hun vet hun bør løpe mer, men tvinger det ikke igjennom. For Connie er det viktig at trening er mest mulig lek og moro.

 

ConnieRiis_mageovelse.jpg

(Foto: Line Hofoss Holm)

 

ConnieRiis_pullupsving.jpg

Noen av fordelene med crossfit, er at mange av øvelsene trener grepet (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Hinderløp

En av tingene Connie liker best med hinderløp er mestringsfølelsen. Det gir henne en enorm boost å klare et hinder, en boost som gir henne en enorm kraft og energi til å løpe raskt videre. For selv om hun ikke får trent nok teknikk, kjenner hun godt at styrken hun har opparbeidet seg kommer godt med på hindrene. Noe som igjen gir henne ekstra motivasjon til å trene videre.

 

Satse

Selv om Connie har kvalifisert seg til både VM og EM, føler hun ikke at hun er god nok til å nå toppen, og har heller ingen planer om å komme til topps. Som nevnt tidligere får hun ikke trent nok til å hevde seg blant de beste, i tillegg til at hun sliter med legghinnebetennelse. Hun tar det derfor med ro ved behov, og gleder seg heller over det hun klarer å prestere som svært god mosjonist. Hun foretrekker å være en god amatør, fremfor en dårlig eliteutøver.

Det blir dessverre ikke EM på Connie i år, og det er fortsatt uvisst om hun deltar under VM. Det er tidkrevende og det koster en del med reise, bo og deltakeravgiften, etc. Spesielt VM som arrangeres i Canada byr på økonomiske utfordringer. Da må det prioriteres som en ferie sammen med Anders, som forøvrig også er kvalifisert.

 

ConnieRiis_atlasstein.jpg

Noen arrangører har løfting av atlasstein, som hinder. Hos flere crossfitsentre, kan man trene på dette, og få noen gode tips på veien. Her på Crossfit Oslo (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Ellers har Connie et kosthold ganske likt de fleste hinderløpere - et fornuftig kosthold som ikke krever for mye. Connie unngår sukker og hvete, spiser variert, bruker ikke noe tilskudd, og prøver å lage mest mulig mat fra bånn. Men hvis hun er på farten og ikke får i seg nok næring, kan hun ty til en proteinbar eller shake.

Connie er en utrolig ydmyk og livsglad jente, med sunne verdier! Et godt forbilde for alle som trener eller ønsker å komme i form og leve et sunnere liv, uansett nivå.

 

 

SVERRE HAUGLI

Sverre har kun deltatt på 1 hinderløp i hele sitt liv! Chicken Race 2016 – som han vant! Men dette betyr ikke at han aldri løper hinderløp igjen. Han blir nemlig å se igjen førstkommende lørdag, under Bootcamp Survivor, 8 km. Og for de av dere som snuser på palleplass, frykt ham ikke, han har ingen planer om å stå i veien denne gangen.

 

Chicken Race 2016

Sverre hørte om hinderløp og Chicken Race gjennom jobben (Sparebank1 Økonomihuset AS), og takket ja til å delta sammen med en stor gjeng derifra. Opprinnelig skulle han løpe i en sen pulje, men når han ankom Bootcamp Hønefoss og så de trente utøverne, skjønte han at han her kunne han få seg en real konkurranse. Dermed spurte han om muligheten til å bytte til første pulje, og var heldig som fikk lov til dette.

Ganske tidlig etter at startskuddet gikk oppdaget Sverre at han klarte å følge de aller beste deltakerne. Han bestemte seg derfor for å holde tempoet oppe, og var nøye med å planlegge, være rasjonell og bruke best mulig teknikk på alle hindre, noe som hjalp ham til å komme i teten. Der holdt han seg med knappest mulig margin, hele veien til mål. For Sverre var det viljen som gjorde at han vant, og kan med sikkerhet si at han aldri har vært så sliten før i hele sitt liv. Det var faktisk så ille at han ikke syntes løpet var noe morsomt overhodet. På spørsmål om hvilke hinder han likte best, klarer han ikke svare. Det var ingenting som var gøy. Det kostet kroppen hans enormt å presse seg så mye. Selv dagen etter kjentes kroppen fullstendig ødelagt. Han klarte rett og slett ikke å la være, - konkurranseinstinktet overvant fullstendig.

 

SverreHaugli_barersand.jpg

Fra fjorårets Chicken Race. Bærehinderet var det hinderet han følte seg best i, sammenliknet med konkurrentene. Her klarte han å hente inn litt tid (Foto: Morten Eriksen) 

 

Arrangørene

Sverre kjenner noen av ildsjelene bak Bootcamp Hønefoss, og er mektig imponert over hva de har fått til. Han syntes det er et utrolig fint arrangement, som de har all grunn til å være stolte av. Å arrangere et hinderløp krever en hel del mer enn å arrangere et hvilket som helst annet løp. Alle hindrene som skal bygges og sikres og spesielt alle de frivillige som skal sørge for at deltakeren forserer hindrene riktig og ikke minst trygt. Det kreves en enorm stab og logistikk det er til å bli svett av.

 

Hinderløp

Noe av det Sverre liker spesielt godt med hinderløpsporten, er at den tiltrekker seg folk som ikke er så opptatt av løpstider, men som likevel ønsker å utfordre seg selv. Mestringsfølelsen man får bare ved å delta og selvfølgelig ved å forsere hindre man aldri har vært borti tidligere. Det er utrolig hva man får til under slike omstendigheter.

Selv om Sverre liker hinderløp godt, har han ikke blitt bitt av basillen på samme måte som så mange andre. Han trener ikke nok til å prestere, og har eller ingen ønsker om dette. Han ønsker i stedet å bruke sin ”hinderløptid” på Bootcamp Hønefoss, for å støtte opp under en lokal folkefest. Så Sverre blir å se igjen om noen få dager. Men i år har han ingen planer om å kjøre seg selv så hardt, men heller løpe sammen med kolleger og virkelig kose seg. Det er i seg selv en stor glede å løpe sammen som et lag og hjelpe de som trenger det mest, og det å få del i deres mestringsfølelse.

 

Trening

Sverre var i sine yngre dager svært aktiv og trente skøyteløp på høyt nivå, noe han ydmykt fortalte om etter forespørsel. Men så viser det seg (i skrivende stund) at godeste Sverre har deltatt i både OL og VM. Noe han beskjedent holdt for seg selv. Sånn er det når man blir intervjuet av en hinderløpsentusiast som ikke følger med på annet enn hinderløp. Men dette forklarer jo naturligvis grunnen til hans enorme konkurranseinstinkt under fjorårets løp. Og selv om Sverre la skøytene på hylla i 2010, kommer den erfaringen og oppbyggingen av kondisjon og styrke svært godt med i et hinderløp.

I dag trener Sverre mer som en mosjonist. Det blir 2-4 økter i uka, og han er flink til å utnytte mulighetene til mosjon ved å sykle til og fra jobb, o.l. Når han var i pappaperm før fjorårets løp, benyttet han tiden til å gå lange turer med bæremeis, noe som ganske sikkert gav ham litt ekstra styrke som han trengte under løpet. Mange av treningsøktene til Sverre kan også være korte, eksempelvis en 25 min løpetur. For ham er all trening bra trening, noe som dessverre undervurderes av de fleste. Hans bakgrunn som skøyteløper tror han absolutt har kommet godt med, da det har gitt ham en god allround fysikk. Han erfarer også at han lettere kommer i god form, hvis han trener litt ekstra. Noe som bekrefter at musklene har hukommelse, – til stor fordel og glede for alle tidligere idrettsutøvere som vil teste denne sporten.

 

SverreHaugli_medbaeremeis.jpg

Aldri undervurder turer med hund, bæremeis, eller hva som helst annet (Foto: Sverre Haugli)

 

Det er gøy å se at også de beste utøverne velger å delta på hinderløp av ren og skjær glede og moro. Håper Sverre får en ny og herlig løpsopplevelse under årets Bootcamp Survivor.