Ski-O-VM_2015_logo_640x202.jpg

Pressemelding:
Arrangørklubbene Nordmarka skiorienteringsklubb, Vang OL, Løten OL og Hamar OK i samarbeid med Norges Orienteringsforbund har gleden av å invitere til VM for SR og JR og EM for ungdom i Skiorientering.

VM gjennomføres i perioden 10.-15 februar, vi har så langt deltagere fra 3. kontinenter og 23 nasjoner og over 300 løpere er påmeldt. I tillegg venter vi en stor delegasjon ledere, smørere og flere.

Deltagerantall og hardsatsende idrettsutøvere krever mye av oss som arrangører, og arrangementet er derfor planlagt i flere år, og er inne i en fase hvor detaljer finpusses. Hver gruppe har kontroll på sine oppgaver, og som vanlig er det god driv i samarbeidet mellom arrangørklubbene. Samarbeidet med Norges orienteringsforbund er igjen både positivt og er viktig forutsetning for et bra arrangementet.

Fjorårets prøve-VM på Gåsbu ga en fin gjennomkjøring, og mange av de samme funksjonærene stiller til innsats også på Budor. Ser også ut som forholdene blir like bra som i fjor.

De siste ukene har det snødd mye, og løypekjørerne har hatt sitt å stri med. Det legges ned et ukjent antall timer på scootere, og løypekjørerne har nok fått et nært forhold til Budor gjestegård og omegn. Noen redningsaksjoner har vært påkrevd, scooterne setter seg lett fast i så fin nysnø som det har vært i området de siste ukene. Men løyper blir det! Vi er sikre på at det blir fine vinterdager med spennende konkurranser i krevende terreng.

 PROGRAM:

Tirsdag 10. februar
Sprint stafett
VM Senior
Onsdag 11. februar
Sprint
VM senior,VM junior,Ungdoms EM
Torsdag 12. februar
Langdistanse
VM senior,VM junior,Ungdoms EM
Lørdag 14. februar
Mellomdistanse - Fellesstart
VM senior,VM junior,Ungdoms EM
Lørdag 14. februar
Ski-O-treff
Åpen konkurranse
Søndag 15. desember
Stafett
VM senior,VM junior,Ungdoms EM
Søndag 15. desember
Ski-O-treff
Åpen konkurranse












Lørdag og søndag er det Publikumsløp «Ski-O-treff 2015», begge dager Mellomdistanse. Her er det også
allerede påmeldt en god del løpere. I tillegg får sponsorer, samarbeidspartnere, trenere, ledere med flere tilbud om å delta på VIP race fredag 13. februar.

Det er mye som skal skje på Budor og ellers i distriktet. I tillegg til det sportslige vil det internasjonale skiorienteringsforbundet arrangere kurs i ski-o arrangement, Norges orienteringsforbund flytter sitt styremøte til Hamar og vil være tilstede på de fleste konkurransene.

Dere finner mer informasjon om arrangementet på vår hjemmeside:

VM hjemmeside

Bulletin 3  (Versjon fire blir klar til VM uken)

Facebook

Instagram: wsocs2015

World ranking skiorientering

Vinterhilsen fra Pressegruppa v/Gro Ellegaard

E-post: gro.ellegaard@gmail.com

Mobil: 90603359

Stein Arne Negård har laget en stemningsfull video fra terrenget. Nyt!