VM terrengløp alternerer nå med VM halvmaraton slik at begge mesterskapa arrangeres annethvert år. Til neste år går VM terrengløp i Kampala i Uganda, og IAAF vedtok 1. desember at 2019-mesterskapet skal gå i Danmark. 

Da Danmark arrangerte VM halvmaraton i 2014, gjorde de mesterskapet til en skikkelig løpsfest. I tillegg til eliteløpernes mesterskap laga de et halvmaratonløp som var åpent for alle, og hele 27 106 løpere fullførte. Også når det blir terreng-VM i Danmark, satses det på bred folkelig deltakelse: 

”I lighed med VM Halvmaraton er det vores hensigt at lade de danske løbere, uanset niveau, tage aktiv del i dette VM. Og mens vi i 2014 primært tiltrak voksne løbere, er det denne gang vores ambition også at invitere borgere i alle aldre til flere dages aktiviteter - bl.a. med 8.000 børn i regi af Skole OL cross”, uttaler direktør i Det danske friidrettsforbundet, Jakob Larsen, Dansk Atletik

Danskene håper også på å ha løpere som hevder seg bra i VM, og Anna Emilie Møller og Abdi Ulad er de to som de har særlige forventninger til. Til EM terrengløp som går om bare seks dager i Italia, har danskene tatt ut hele 19 løpere mens den norske troppen til sammenligning er på 8. 

Også for de norske løperne bør det være en inspirasjon å få et stort internasjonalt mesterskap så nært, og forhåpentligvis vil Norge stille med fyldige tropper i Aarhus våren 2019. 

11km_Annie_Bersagel_Karoline_Groevdal_A20G2994.jpg
Både Annie Bersagel og Karoline Bjerkeli Grøvdal var på plass sist et verdensmesterskap i løping gikk i Danmark. (Foto: Kjell Vigestad)