Hovedmålet er imidlertid å vinne og å forbedre løyperekorden på 2.03.58 som han satte da han vant i fjor. Det er det forteste som noen gang er blitt løpt på japansk jord, men likevel 1 minutt og 1 sekund bak verdensrekorden som Dennis Kimetto satte i Berlin i 2014. Før den tid var det Kipsang som hadde rekorden som lød på 2.03.23 og ble oppnådd i Berlin ett år tidligere. Siden har Kipsang forbedra persen sin til 2.03.13, noe som gjør han til verdens fjerde raskeste mann på distansen.

- Jeg bomma på verdensrekorden med ganske liten margin i fjor, og jeg ønsker å se om jeg ved hjelp av fartsholderne kan klare den tida på søndag, sier Wilson Kipsang i et intervju med den kenyanske avisa Daily Nation

En av harene er hans egen bror, Noah Kiprotich, som har stor tro på Wilson etter å ha trent med han i oppkjøringa. 

- Det er et privilegium å få være blant kremen av fartsholdere i Tokyo, og vår oppgave er å hjelpe min bror til å senke løyperekorden og hvis mulig også å slå verdensrekorden, uttaler Kiprotich i det samme intervjuet. Startfeltet er imidlertid sterkt med fire menn som har løpt under 2.05 og sju under 2.06, så det er på ingen måte gitt at Wilson skal vinne.  

Løpet starter søndag morgen japansk tid, noe som vil si klokka 1 natt til søndag norsk tid. Siden løpet inngår i World Marathon Majors, bruker en del norske å delta. Martin Kjäll-Ohlsson er en av dem som har mottatt løpsskjorta og er klar for start: 

Tokyo_skjorte_foto_Martin_Kjäll_Ohlsson.jpg
Løperne vil forenes i en felles opplevelse i Tokyos gater. (Foto: Martin Kjäll-Ohlsson)


Tokyo Marathons heimeside

Reportasjo fra Tokyo Marathon 2016