Verdens største off-road multisport-konkurranse skal slå seg løs på Norefjell.

Den 5. august arrangerer XTERRA Nordic Norges eneste XTERRA. Nedenfor er et utdrag fra arrangørens pressemelding. Se også tidligere forhåndsomtale.

XTERRA er verdens største off-road multisport konkurranseserie og er en ekstrem konkurranse for alle aldre, som inneholder både svømming, terrengsykling og terrengløp. Den norske utgaven av konkurransen vil foregå i Norefjell, Oslos nærmeste høyfjell, og løypene vil by på en masse høydemeter og vakker natur.

Til tross for det faktum at noen av verdens beste triatleter, terrengsyklister, løpere og adventure-racere deltar i XTERRA, så ligger fokuset til sporten på mye mer enn bare eliteutøvere. I tillegg til selve konkurransen, så handler det om et unikt fellesskap, kameratskap, eventyr samt å promotere den sunne, aktive, utendørse livsstil blandt mennesker i alle aldre. 

Når XTERRA kommer til Norefjell og Norge, er det med fire forskellige distanser :

  • XTERRA Norway, som består av 1,5km svømming, 30km terrengsykkel og 10km terrengløp
  • XTERRA Duathlon
  • Trail Run 
  • XTERRA Kids Triathlon for barna.
     

xterra-nordic1.jpegFoto: Camilla Hylleberg


Deltagerne kan forvente seg en unik konkurranse, hvor høydemeterne på løypene vil sette sitt preg på konkurransen. Fra starten på sykkelløypa ved Krøderen og til målgang ved Norefjell Ski & Spa skal deltagerne kjempe seg gjennom totalt mer enn 1100 høydemeter.

Naturen innbyr til at man blir utfordret, samtidig som at man får en fantastisk utsikt på deler av løypa. Noen av verdens beste XTERRA-utøvere har allerede meldt sin ankomst, samtidig som de ”Ekte Menn” (fra TV3’s programserie) også stiller opp.

Profesjonelle utøvere vil konkurrere om store pengepremier og også deltagere i ulike aldersgrupper kan kvalifisere seg til verdensmesterskapet i XTERRA på Maui, Hawaii.

XterraNorway.pngXTERRA global hjemmeside

Løpets norske hjemmeside med info om konkurransene på Norefjell, info om overnattingstilbud, link til påmelding og mye mer.

Direkte link til påmelding