160 deltakere hadde tatt vegen til Vest Torpa i Nordre Land for å gå 11 km klassisk langrenn denne varme og flotte vårsøndagen i Mars. Ulsjøløpet som bare har blitt avlyst 4 ganger siden 1956 har nok hatt flere deltakere, men skjærtorsdag som er foretrukket løpsdag, kommer med årets sene påske for sent til at arrangøren ville ta sjansen på en eventuell avlysning. Været og føret preget selvsagt rennet og det ble løst og bløtt etterhvert, løyperekorder var derfor ute av rekkevidde. De raskeste fikk imidlertid slettes ikke dårlige forhold og trimløpere og ikke minst publikum fikk en super dag i solen.

Familien Skinstad med sine 3 klasseseire tok storeslem i herreklassen, noe som selvfølgelig ble tungen på vektskålen med tanke på å innkassere lagpokalen til Vind. Sammen med Mats Syverud sørget dermed disse for at pokalen etter årets renn ble Vinds til odel og eie. Petter Soleng Skinstad vant rennet på tiden 31.55 mens Stig Morten Fakstad fra arrangørklubben i klasse 41-45 sto for ett av rennets beste prestasjoner med klasseseier og andreplass sammenlagt. Savnet var både Andrew Mushgrave og Vetle Thyle, som begge beklaget at de ikke kunne delta igjen på årets renn og har uttalt at de ønsker å delta på et senere tidspunkt. 

I dameklassen var det ventet et oppgjør mellom Barbro Kvåle og Marita Klevmoen, som begge har 2 napp i DNBs krus i dameklassen.  Det var imidlertid Snertingdals Karen Amalie Nordseth som istedet stakk av gårde med seieren og sikret seg ett napp i kruset, ikke veldig langt foran Anne Nordslett fra Moelven.

De rundt 50 medlemmene i arrangementskomiteen ønsker hjertelig velkommen på veien til de neste 100 000 km, neste års Ulsjøløp som går av stabelen 29.03, på Skjærtorsdag i 2018.

Resultater Ulsjøløpet

En fornøyd Arian fra Lillehammer med sin deltakermedalje Foto;Magne Hasli

Ulsjolopet_Arian​