Interessen for løp på kontrollmålte distanser har fått en ny opptur etter at ulike "perseløp" har dukket opp flere steder i landet under Covid-perioden, blant annet på Jessheim. Pandemien er over, men perseløpene fortsetter. 

Men, 1500 meter har stort sett vært forbeholdt baneidrettsutøverne, og bare unntaksvis inngått i løpskaruseller.

- Nå ønsker vi å lage en 1500-meter festival for alle, sier Hans Jørgen Borgen i Ull/Kisa Friidrett. - Torsdag 2. juni inviterer vi til en 1500 meter på Jessheim friidrettsstadion med ekstra fokus på mosjonistene.  

Ull/Kisa Friidrett har i flere år arrangert 1500-meter festival for eliteløpere samtidig med at samme distanse løpes i UKI-karusellen. Nå blir det altså 1500 meter baneløp for mosjonister og unge utøvere (13-14 år) i det samme stevnet der eliten bruker å stille veldig sterkt hvert år.

I 2020 var det 88 løpere i elitefeltene: Even Brøndbo Dahl og Amalie Sæten vant 1500 meter på Jessheim
 

Bildet er fra 1. løp i årets UKI-karusell. Vi ser vinneren av femte løp, Helena Seland Myhre med nummerr 4 ved siden av Marianne Opsahl som ble nummer tre (foto: Bjørn Hytjanstorp).
Startet i kvinneklassen i et tidligere løp i UKI-karusellen. Ikke alt for mange deltakere, men det håper man å få med også blant kvinnelige mosjonister i år. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
 

Fartsholdere i mosjonsklassene
Noe som er nytt for 1500 meter for miosjonister er i alle fall at man på Jessheim stiller med fartsholder. Ikke slike lysharer som vi har sett på Bislett, men ekte løpere som sikter seg inn mot tider fra 5-7 minutter. Ved påmelding legger man inn forventet sluttid slik at heatene kan settes ut fra dette, og løperne kommer i felt med riktige fartsholdere.

Foreløpig plan for 1500 meter Mosjon er følgende:

  • 19:15 for de som sikter seg inn på en tid over 8 min.
  • 19:30 for de som sikter seg inn på 7-8 min. Fartsholder 7 min. 
  • 19:40 for de som sikter seg inn på 6-7 min. Fartsholder 6 min
  • 19:50 for de som sikter seg inn på 5-6 min. Fartsholder 5:00 og 5:30 min


Den tradisjonelle UKI-karusellen har denne 1500-meteren som sitt 3. løp og det er allerede godt over 60 påmeldte fra den.

Info og påmelding

 

Fra fjorårets A-heat. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Fra et tidligere løp for eliten. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)