Løpet gikk i Marone i Nord-Italia, nordøst for Milano 7. mai. Hilde Aders klatra de 1000 høydemeterne på 51.16, og Therese Sjursen fulgte på plassen bak med 52.05. Løpet ble vunnet av italienske Valentina Belotti på 49.52.

- Dette var et fantastisk løp, heldig som får kravle oppover bratte, fine Italienske fjell, skrev Hilde Aders på sin facebookside etter løpet. Og når en ser på bildene fra løpet, er det tydelig at hun har sine ord om både bratthet og finhet i behold. Her må løperne bruke hendene i de bratteste partia, og hadde de hatt tid til å snu seg, ville de blitt overvelda av utsikten, omtrent rett ned i Iseo-sjøen.

Også Therese Sjursen var fornøyd med løpet og skrev på sin facebook-side:

- Glad for å starte konkurransesesongen med en fjerdeplass i det første løpet i Vertical World Series.

Også i herreklassen ble det italiensk triumf, til Davide Magnine som løp på 38.17. I alt var det 166 løpere som fullførte motbakkeløpet. I tillegg var det et lengre opp-og-ned-løp med 460 fullførende. Der fant vi ingen norske på resultatlista.

Litt klatreferdigheter kommer godt med når en skal delta i Vertical Kilometer Trentapassi. (Foto: Vertical Kilometer World Circuit)

ITA, TEAM LA SPORTIVA SEN-M +2:29

Davide Magnini og Valentina Belotti, begge fra Italia, stod igjen som vinnere på toppen. (Foto: Vertical Kilometer World Circuit)

Med tredje- og fjerdeplass kunne Hilde Aders og Therese Sjursen også koste på seg skikkelige vinnersmil. (Foto: privat)