I perioden fra 4. til 17. mai befant Phil Kite seg i garasjen sin. Der gjorde han ikke annet enn å sove, spise og, ikke minst, ro. I løpet av de to ukene holdt han en kontinuerlig syklus døgnet rundt med to timer på og to timer av romaskinen - inntil 2000 miles (3218 km) var tilbakelagt.

Mens han selv sov, så rodde en av hans kolleger i det 12 mann store teamet som i juli neste år har mål om å bli de første som ror den 3218 km lange Nordvestpassasjen. Dette er en sjørute fra Atlanterhavet til Stillehavet via den arktiske øygruppen i det nordlige Canada. En rute som før øvrig Roald Amundsen i perioden 1903 til 1905 var den første til å seile. 

– Det har vært to merkelige uker. Galskap egentlig. Allerede på dag to tenkte jeg: "hva har jeg begitt meg ut på". Spesielt var det tøft da jeg innså at det ikke kom til å gå så fort som jeg hadde sett for meg", forteller 54-årige Phil Kite. Se hele intevjuet i videoen nedenfor. 

Underveis i "roøkta" kunne folk følge med ham via livestreaming på youtube


Her kan du se intervju med Phil Kite to timer etter at han hadde fullført sine 3218 km på romaskin. 

Britiske Kite er på ingen måte ukjent med lange roøkter. I 2018/19 rodde han over Atlanterhavet. Denne 3000 miles (4827 km) lange ferden brukte han 42 dager på. Noe som for øvrig også var verdensrekord. 

– Men jeg har ingen planer om å tilbringe mer tid i garasjen på en romaskin, smiler Phil Kite. 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957