Filip Ingebrigtsen hadde tre kenyanske løpere pluss den etiopiske vinneren, Aman Wote, foran seg. Bak Sandnes-løperen finner vi sterke navn som fjorårets olympiske mester, Matt Centrowitz, og Ayanleh Souleiman som er innendørsverdensmester på distansen.

Åpningsfarten i feltet var god med tider på 56-tallet på de to første rundene. Filip lå avventende bak, men da klokka ringte var han på tur framover, og med en sterk sisterunde passerte han mange av konkurrentene. Til tross for det veldisponerte løpet var ikke pappa og trener Gjert Ingebrigtsen helt fornøyd med gjennomføringen:

– Han er litt treg når han velger å ligge bak der. Han holder litt mye igjen, og han bremser og må starte litt på nytt. Det blir mye yttersvinger. To yttersvinger er seks og halv meter for langt. Vi trenger ikke løpe lenger en vi må, sa Gjert Ingebrigtsen til NRK etter løpet. Men det vanka også ros fra opphavet:

– Dette var veldig bra. Vi hadde ikke lagt opp til dette, så dette lover bra for fortsettelsen, uttalte han til NRK.

Filip Ingebrigtsen skal også løpe 1500 m i Diamond League-stevnene i London nå på søndag og i Monaco 21. juli. Så  blir VM i London det store målet.

Ellers hadde stevnet i Lausanne mange sterke resultat. Lovisa Lindh satte ny svensk rekord på 800 m da hun løp på 1.58,77 og ble nummer seks. På 5000 m for menn løp tre mann under 13 minutter, og raskest var etiopiske Muktar Edris på 12.55,23.

3:43.43

Svenske Lovisa Lindh løper bare fortere og fortere, og nå ble det svensk rekord med 1.58,77. (Arkivfoto: Sylvain Cavatz)