Det er en økning på litt over 50 deltagere fra i fjor. Dette var den 34. utgaven av løpet, og som tidligere år var det tydelig at mange så an formen, og ikke minst værmeldingen, helt frem til løpsdagen.

Og selv om både været og værmeldingen har vært noe skiftende i Vestfold de siste par dagene, holdt regnet seg borte fra Brunlanes lørdag, og løpet kunne gjennomføres i strålende sol.

Først ut var barneløpet med 89 barn på startstreken.

4,6 km
Deretter startet den korteste av de to hoveddistansene, 4.6 km. Det ble løpt raskt fra start, og løpet ble vunnet av Jonas Riseth fra Namdal Løpeklubb. Riseth løp på sterke 15.35 og var hele 54 sekunder foran Jonas Hammelow Fridlund fra Larvik Ski på 16.29. Så var det jevnere om plassene for på 3. og 4.plass endte Martin Aadahl og Amund Aalvik på hhv 16.33 og 16.37. De to sistnevnte løp i klasse M12-16.

Blant jentene var det Hedda Lundeberg Aas fra Skarphedin som vant på 18.27. Her var det også flere unge som imponerte. 2. og 3.plass gikk til Dina Gaupås Aas, Vestre Akers Skiklub, og Dina Glomsaker, Tyrving IL, begge i klasse K12-16. De løp på hhv 18.58 og 20.31.

9 km
Den lengste distansen i Brunlanesløpet er 9 km, som løpes i en relativt småkupert løype gjennom de fleste av områdets mange campingplasser og ellers flotte natur.

Dagens raskeste mann var Jostein Andersen fra Slevik IL som løp på sterke 30.02. 11 sekunder bak fulgte Fredrik Schwencke, Kamp/Vestheim IF, på 30.13. 3. plassen tok Magnus Svingheim på 30.56.

Dagens raskeste kvinne var Brita Cecilie Mustad fra Langesund sykle- og triathlonklubb på gode 36.02. Et morsomt poeng er det at tiden var identisk med vinnertiden fra i fjor, da løpet ble vunnet av Cecilie Pernille Thomassen fra Gular. På 2. plass kom Sophie Dedekam Kryvi fra Fana på 39.02, og på 3. plass Eirin Løberg fra Gjerpen IF på 39.27. Meget habile tider i en krevende løype.

ALLE RESULTATER

Bilder fra løpet
(Foto: Geir-Morten Hansen)

Brita Cecilie Mustad vant 9 km på 36.02.

Fredrik Schwencke - nest raskest av gutta på 9 km.

Magnus Svingheim tok steget velfortjent opp på pallen fra fjorårets 5. plass. Han løp 51 sekunder raskere enn i fjor.

Skiskytter Vetle Sjaastad Christiansen var også med i fjor. Da tok han en 2. plass, men i år måtte han nøye seg med en 7.plass, drøye halvminuttet bak sin egen tid fra i fjor.

Sophie Dedekam Kryvi fra Fana i Bergen ferierer i området og benyttet like godt anledningen til å ta en flott 2. plass blant kvinnene på 9 km.

Eirin Løberg kom på 3. plass.

Ingen bilder fra 4,6 km da Kondis' representant selv var ute og løp, men her får dagens seierherre, Jonas Riseth, sin velfortjente premie etter løpet.

Og her får Hedda Lundeberg Aas beviset for sin førsteplass blant kvinnene. Hedda løp godt og hadde kun 12 menn og gutter foran seg av totalt 191 deltagere på 4,6 km.