Årets Hovedløp og o-landsleir er lagt til Beitostølen og pågår fra fredag til tirsdag. Totalt deltar 433 ungdommer i aldersgruppen 14-16 år, noe som er en liten økning fra fjorårets hovedløp på Konnerud.  I dag, fredag, var det tid for første mesterskapsdistanse som var sprint. Løypene var lagt til hytteområdet ved Beitostølen sentrum med start ved skiarenaen og mål ved Bergo hotell.

Løypelegger Jørn Sundby hadde lagt løyper med langt færre poster enn det som er vanlig i sprint, dermed ble det andre utfordringer enn det en er vant til på sprintdistansen. Det ble blant annet noen lengre veivalgstrekk, som bød på hodebry for deltagerne. Det ble kåret en mester per aldersklasse og kjønn, totalt 6 stk.

Jenter 14 år, som løp 1,78 km og hadde 9 poster, ble vunnet av Pia Young Vik, Nydalens Sk på tiden 11,05 min. Hun vant suverent og var hele 1,26 min foran neste løper i mål, noe som var dagens største seiersmargin. Mille Vasshaug Jægtvik, Konnerud ble nr. 2, mens Mari Eidsmo, Freidig  kom på 3. plass 1,29 min. bak.

Gutter 14 år, som løp 2,21 km og hadde 10 poster, ble vunnet av Teodor Mo Hjelseth; Nydalens Sk på tiden 13,19 min, da var han 0,16 min foran Tobias Martinsen,  Porsgrunn, mens Hans Urset, BUL-Tromsø fulgte på 3. plass 0,19 min bak.

Jenter 15 år, som løp 2,07 km og hadde 10 poster  ble vunnet av Åsen Haavengen, Kongsberg OL på tiden 13,43 min, da var hun 0,25 min foran Oda Scheele, Nydalens Sk, mens Frida Haugskott, OL Trollelg fulgte på 3. plass 0,41 min bak.

Gutter 15 år, som løp 2,56 km og hadde 11 poster, ble vunnet av Mikkel Holt, Freidig på tiden 14,47 min, da var han 0,46 Foto: Norsk orienteringmin foran Ådne Skjæstein, IL Tyrving, mens Trym Nergård Rønning, OK Skøynar  fulgte på 3. plass 0,47 min bak.

I jenter 16 år, som løp 2,15 km og hadde 11 poster, ble dominert av løpere fra Buskerud o-krets med hele 5 løper blant de 8 beste . Klassen vunnet av Jenny Baklid, Konnerud på tiden 14,01 min, da var hun hele  1,17 min foran Tuva Aas Stræte, Ringerike OL, mens Malin Hauge, Hisøy OK fulgte på 3. plass 1,28 min bak.

SprintH16.jpgI gutter 16 år, som løp 2,62 km og hadde 11 poster, ble det storeslem til Nydalens Skiklub, klubbens tre startende løpere la beslag på alle medaljene i klassen. Isak Jonsson vant med tiden 13,11 min, da var han 0,39 min foran Lars Young Vik , mens Halvor Tørnqvist Halden fulgte på 3. plass 1,04 min bak.

Hovedløpet forsetter lørdag med langdistanse i fjellterreng rett nord for Beitostølen sentrum.

På søndag start o-landsleiren med mange spennende aktiviteter, som go-cart, bobsleigh, uphill- og downhill-orientering. Det hele avsluttes med kretsstafett på tirsdag, hvor kampen om beste kostyme er vel så viktig som å være første lag i mål.